32 bin istihdam edilmiş engellimiz var

32 bin istihdam edilmiş engellimiz var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "AK Parti iktidara geldiği zaman istihdam edilmiş engelli sayısı 6 bin civarındaydı, şimdi 32 bin istihdam edilmiş engellimiz var" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "AK Parti iktidara geldiği zaman istihdam edilmiş engelli vatandaşımızın sayısı 6 bin civarındaydı, şimdi 32 bin istihdam edilmiş engellimiz var" dedi.

Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan "Birlikte Daha Güzel" adlı kampanya kapsamında "Yazarlık Atölyesi" projesi hayata geçti.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'ndaki tanıtım programında kursiyerlere ilk dersi Bakan Ayşenur İslam verdi. Ders vermeye alışkın ve asıl mesleğinin edebiyat hocalığı olduğunu ifade eden İslam, yazar olmak isteyenlere yol açabileceğini düşündüğünü belirtti. Ancak belediyenin yaptığı önemli işler olmasından dolayı bugün bu bilgileri ve hizmetleri anlatmak istediğini kaydeden İslam, girdiği andan itibaren büyük mutluluk duyduğu Engelliler Sarayı'nın çok kapsamlı bir merkez olduğunu söyledi.

Engelliler Sarayı'nın içine girince, merkezin hakikaten bir saray gibi olduğunu vurgulayan Bakan İslam, merkezde engellilerin kapıdan girdiği andan itibaren eğitim alabildikleri ve rehabilite oldukları atölye, eğitim kursları, spor, rehabilitasyon alanları bulunduğunu anlattı.

Bakan İslam, bu merkezin, engellilerin ürettiklerini kara da dönüştürebilecekleri bir mekan olarak tasarlandığını ve çalışmalarından dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkürlerini iletmek istediğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, engellilerle ilgili sosyal politika çalışmaları olduğunu ifade eden İslam, bakanlığının çok genç olduğunu, 2.5 yıl önce kurulduğunu kaydetti.
Sosyal politikaların, AK Parti'nin iktidara geldiğinden beri yürüttüğü çok değerli politikalar olduğunu dile getiren İslam, şöyle devam etti:

"Engelliler alanında neler yapabildiğimizi ve son 12 yılda ne gibi gelişmeler gösterdiğimizi gayet iyi gözlemleyebiliyoruz. Bu salondaki engelliler ve ailelerinin de bunu gözlemleme şansları var. Eskiden engellilerimiz evden dışarı çıkmak istemezdi. Aileler de onları dışarı çıkarmazlar veya çıkaramazlardı. Engelli ailelerinin öğrenme ve bilgilenme ihtiyaçları bir türlü karşılanamıyordu. Onlar için bir nefes alma anları bulunamıyordu. Ama şimdi biz bütün sorunları aştık. Engellilerimiz için pek çok düzenleme yaptık. Engelliler maddi güçlük içindeyse onlara belli bir ücretlendirme yoluna gittik. Onlara bakan aile bireylerini de ücretlendirdik. 'Siz evinizde oturun, çocuğunuzla veya ailenizle, engelli ve yaşlıyla uğraşın, biz sizin geçiminize katkıda bulunuruz' dedik. Gündüz bakım evleri ve rehabilitasyon merkezleri ailelerimizi de rahatlattı ve çocuklarıyla beraber eğitim görmelerine vasıta oldu."
AK Parti'nin, engellilerin istihdam edilmesi için birçok çalışma yaptığına dikkati çeken İslam, "AK Parti iktidara geldiği zaman istihdam edilmiş engelli vatandaşımızın sayısı 6 bin civarındaydı, şimdi 32 bin istihdam edilmiş engellimiz var. Önümüzdeki ay engelli kamu personel seçme sınavı yapacağız. 27 Nisan'da yapılacak sınava 24 Şubat'tan itibaren başvurulabilecek. Engelli Sarayı'nda sınava girecek arkadaşlara da eğitim veriliyor" diye konuştu.

Konuşmasının ardından İslam'a, Engelliler Sarayı'nda eğitim gören bir kursiyer tarafından tablo hediye edildi. İslam, bu tabloyu evinde veya makamında en güzel yere asacağını söyledi.
Etkinliğe, AK Parti Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanı sıra çok sayıda yazar, engelli ve aileleri katıldı.

- Proje

Proje kapsamında kursiyerlere 6 haftalık bir program çerçevesinde yazarlık teknikleri ve uygulamaları anlatılacak. Kursiyerlerin öyküleri görsel, kabartma ve işaret dili olmak üzere üç versiyon halinde kitap olarak yayımlanacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.