303 milyon kutu süt için 160 milyon lira

303 milyon kutu süt için 160 milyon lira

İstanbul Okul Sütü uygulaması üçüncü yılına başlıyor.

 Pazartesiden itibaren 6,5 milyon öğrenciye her hafta üç gün süt dağıtımı tekrar başlıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Okul Sütü Projesinin tuttuğunu sadece Uzunköprü veya Hakkari değil İstanbul'daki ailelerin bile süt talep ettiklerini vurguladı. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen Bakan Mehdi Eker, çocuğun günlük besin ihtiyacına önemli katkı yapan bir paket süt için bu yıl 303 milyon kutu süt için 160 milyon lira ayırdıklarını belirtti.

SÜT HASSASİYETİNDEN İBARET

Bakan Eker, laktoz instalasyonu yani süt hassasiyetin de geçen yıl sadece 63 vaka belirlediklerini açıkladı. Eker, ayrıca süt alerjisi veya zehirlenmesi ifadelerinin yanlış olduğunu, durumun sadece süt hassasiyetinden ibaret olduğunu söyledi. Süt üretiminin son on yılda 8,9 milyon tondan 17,4 milyon tona çıktığını hatırlatan Bakan Eker, okullara süt dağıtımının yanı sıra son yıllarda süt tozu üretiminde, AB pazarına girmede ve yurtdışına ihracatta da önemli gelişmeler yaşandığını anlattı.

Dünya ortalamasının üzerinde

2013 yılında 1,3 milyar dolarlık süt ve et ürünü ihraç edildiğini açıklayan Bakan Eker, süt hayvancılığında alt yapı yatırımlarında da soğuk zincir gibi donanım olarak da büyük değişim yaşandığını ve dünya ortalamasının üstünde ve kalitesinde süt verimi sağlayan tesisler kurulduğunu hatırlattı. Mehdi Eker, sadece okul sütü değil, diğer kuruluşların gıda yardım paketlerinin içine de süt konulmasını istedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.