300 milyon kişiye Risale-i Nur'u anlatacağım

300 milyon kişiye Risale-i Nur'u anlatacağım

Fransız asıllı Filipinlerin meşhur popçusu Julien Drolon Risale-i Nur, Said Nursi ve şöhretini konuştuk

Röportaj: Abdurrahman İraz

RİSALEHABER-ÖZEL

Müslüman olduktan sonra ilk kez Risale Haber'e konuşan Fransız asıllı Filipinlerin meşhur popçusu Julien Drolon ile yaptığımız röportajın ikinci bölümünde Risale-i Nur, Bediüzzaman Said Nursi ve şöhretini konuştuk.

İLK HEDEFİM FRANSIZCA KONUŞAN DÜNYAYA RİSALE-İ NUR'U TANITMAK

Risale-i Nur'u okuyunca ne düşündünüz?

Bediüzzaman Hazretlerini okumaya başladığım zaman dedim "aradığım tam bu." Fransa'nın yüzde 70'i dinsizdir, imansızdır. Allah'a inanmayanların yüzde 35'i agnostik, yüzde 35'lik kısmı da ateist. Şu andaki ilk hedefim ailemin imanını kurtarmak. Gider gitmez ailemi Üstadla tanıştıracağım. Risale-i Nurları vereceğim, İslamı anlatacağım. Dünyada 300 milyon insan Fransızca konuşuyor dolayısı ile ilk hedeflerimden birisi de Risale-i Nur'u Fransızca konuşan dünyaya anlatmak. Tercüme yapamam ama ne yapıp edip bunları ulaştıracağım.

CENAB-I ALLAH O YOLU HAZIRLIYORDU

İslam'a girmeden önce Türkiye'yi nasıl biliyordunuz?

Altı sene evvel Kıbrıs Türk kesimine gitmiştim. Benim için çok kötü bir dönemdi çünkü Kıbırıs Türk kesiminden Rum kesimine geçecektik. Bir sürü sıkıntılar çekmiştik. Sonra Rum kesimine geçince "bu duvarları örenler, dünyayı birbirine katanlar, bunlardır" diye Türkleri şikayet etmişlerdi. Tarihi gerçekleri okumayınca insan söylenenlere aldanabiliyor dolayısıyla Türkleri ilk defa Yunanlılardan dinlediğim için biraz negatif şeyler işitmiştim. Fakat orada enterasan birşey oldu biz KKTC'ye geçtiğimiz zaman camiye gittim, abdest aldım ve müslümanlarla görüştüm. Ama İslamiyetle, müslümanlıkla henüz bir ilgim yoktu. Demek ki Cenab-ı Allah o yolu hazırlıyordu.

RAMAZAN RİSALESİNİ MÜTALAA EDİYORDUK...

Bir şöhretiniz var. Müzisyensiniz. Bundan sonra ne yapacaksınız? Müziğe devam mı? Devamsa nasıl sürdüreceksiniz?

Ramazandan önce bir tane CD çıkartıyordum. CD'nin ismi Lailaheillallah'tı. Ramazan için hazırlanmıştı fakat önce Ramazan Risalesini mütalaa ederek okumaya başlamıştık. Orda Bediüzzaman diyor ki "bütün azalara oruç tutturmak lazım. Kulak da oruç tutacak göz de, dil de." Yani kulak ne ile meşgul olması lazım. İşte Kur'an dinlemek vesaire. Orayı okuyunca vazgeçtim, bıraktım. Çünkü bir de baktım ki İslam dünyası Ramazan'a yakın bir telaş içerisine giriyor satış telaşesiyle herkes bişeyler çıkartıyor. Müzik yapıyor ramazan için. Halbuki ramazanda insan biraz kendi aleminde istiğfarla, Kur'an dinlemekle geçirmesi gerekiyor diye o mevzudan vazgeçtim. Ama daha sonra çıkartacağım.

drolon_iraz1.jpg

(Julien Drolon, Abdurrahman İraz'ın sorularını cevaplarken, yazarımız M.Rıza Derindağ ise tercümanlık yaptı.)

ŞÖHRETİMİ ALLAH YOLUNDA HARCAYACAĞIM

Bir şöhretiniz var, İslamı seçince şöhretten mahrum kalacağınızdan endişe ediyor musunuz?

Ben artık dünyayı düşünmüyorum. Cenab-ı Allah bizi cennette meşhur etsin. İnsanlar unutur kolay unutur ama Allah unutmaz. Benim eğer sizin dediğiniz gibi bir şöhretim varsa benim olmayan bir şöhret varsa o şöhreti de Allah yoluna harcamayı düşünüyorum. Şu anda Facebook ve Twitter'da takipçim var. Bunu İslamiyete hizmette nasıl kullanacağım, insanlara İslamiyeti nasıl anlatırım, bunu düşünüyorum.

6 AY ÖNCE MÜSLÜMAN OLDUM 3 AY ÖNCE İLAN ETTİM

Bu benim kaderim demekki. Filipinler'de ilk tanıştığım müslüman arkadaşlar Nur talebeleri oldu. Malezya'ya gidiyorum ve Malezya'da birisiyle çarpışıyorum. Çarpıştığım kişi Türk ve Risale-i Nur talebesi. Dershanede kalıyor. Bahadır kardeş. 6 ay önce Müslüman oldum 3 gün önce İslamiyeti ilan ettim ve 2-3 hafta sonrada inşallah Hacca gideceğim.

ŞEYTAN KAVRAMINDA NE DEĞİŞTİ?

Müslüman olmadan ve olduktan sonra kafanızdaki şeytan kavramında bir farklılık oldu mu?

Belki konsept olarak çok yakın Hristiyanlar tatilden tatile hatırlarlar. Başlarına birşey geldiği zaman "bu şeytandandır" derler ama Müslüman kalkıp oturup "Euzibillahimineşşeytanirracim" diyor. Yani sürekli bir istiane ve istiaze hali var. Şeytanın varlığını bilmek insanı İlahi hzuura sevk ediyor.

Röportajın birinci bölümü için fotoğrafa TIKLAYINIZ

drolon_b.jpg