300 koyun + maaş desteğinde detaylar belli oluyor

300 koyun + maaş desteğinde detaylar belli oluyor

Çiftçiler bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşacak. Cumhurbaşkanı çiftçilere verilecek 300 koyun + maaş desteğinin detaylarını açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programı kapsamında çiftçilerle bir araya gelecek.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 14.00'de başlayacak toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı 'köyüne dönene 300 koyun projesi'nin detaylarını açıklayacak.

KENDİ İŞİNİN PATRONU OL

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesi kapsamında köyüne geri dönecek ailelere 300 damızlık koyun ile bu koyunlara bakacak bir kişiye asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıklaması tüm Türkiye'de büyük ilgi uyandırmıştı.

Proje ile kırsalda binlerce boş ağılın ve ekilmeyen toprakların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilerek kırmızı et üretiminin artırılması hedefleniyor.

"ÜRETİCİ YALNIZ KALMAYACAK"

Fakıbaba, Ziraat Bankasının çiftçilere verdiği desteklere Bakanlık olarak kendilerinin de sahip çıkacağına dikkati çekmişti:

"Biz destek vereceğiz. 300 koyun Ziraat Bankasının, yani Hükümetimizin desteklediği, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın desteklediği ama Tarım Bakanlığının da onlara destek çıkacağı çok önemli proje olacaktır. Artık hiçbir zaman bizim üreticimiz yalnız kalmayacaktır. Bunlar bizim ailemiz olacak. Üretici ailelerimiz olacak. Biz bunlara asgari ücretlerini de vereceğiz. Bunların sigortalarını da yaptırtacağız. Bunların ilaç paralarını da vereceğiz. Bunların yem paralarını da vereceğiz. Tabii ki onların kazanmaları bizim kazanmamızdır. Hayvan sayısının artması ithalatı etkileyecek ve önleyecek en önemli etkenlerin başında gelmektedir.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.