'3. Necip Fazıl Ödülleri' sahiplerini buldu

'3. Necip Fazıl Ödülleri' sahiplerini buldu

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star gazetesi tarafından düzenlenen "3. Necip Fazıl Ödülleri" sahiplerini buldu

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star gazetesi tarafından düzenlenen "3. Necip Fazıl Ödülleri" sahiplerini buldu.
 
Haliç Kongre Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninin açılışında konuşan Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Necip Fazıl Ödülleri'nin önemli bir boşluğu doldurduğu söyledi.
 
Necip Fazıl ruhuna daha fazla ihtiyaç duyulduğunun ortada olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:
 
"Nitekim FETÖ ile mücadelenin birlik ve beraberlik içeirisinde yürütülebilmesi için Necip Fazıl ruhuna daha fazla ihtiyaç duyduğumuzu ifade ediyorum. Bu hain örgütün ülkemizi işgale kalkışacağını nereden bilebilirdik? 15 Temmuz kalkışmasından sonra Necip Fazıl ruhunun daha da önem kazandığı kanaatindeyim. Sakarya Türküsü'nde 'Yüz üstü çok süründün kalk ayağa Sakarya' ifadesi, bence gerçek anlamını 15 Temmuz'da bulmuştur."
 
Ödüller
 
Gecede, "Şiir Ödülü"ne layık görülen Ebubekir Eroğlu, ödülünü Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'tan aldı.
 
"Hikaye ve Roman Ödülü"ne değer bulunan Cihan Aktaş'a ise ödülünü Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım verdi.
 
"Fikir ve Araştırma Ödülü"nü almaya hak kazanan Yaşar Çağbayır ise ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan aldı.
 
Bu yıl ilk kez verilen "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü"ne Emel Özkan ve Mustafa Çiftçi, layık görüldü. Özkan'a ödülünü Başbakan Binali Yıldırım, Çiftçiye'ye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verdi.
 
"Necip Fazıl Saygı Ödülü"ne değer bulunan Mustafa Kutlu'nun ödülünü ise rahatsızlığından dolayı oğlu Murat Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.
 
Babasının ameliyat olması nedeniyle törene katılamadığını aktaran Kutlu, babasının kendisine verdiği mektubu okudu. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.