3 milyon 'e-vize'den 70 milyon dolar geldi

3 milyon 'e-vize'den 70 milyon dolar geldi

Kuyrukların önüne geçilmesi için hayata geçirilen e-Vize ile yılın ilk yarısında 3 milyondan fazla yabancı 3 dakika içinde Türkiye vizesi aldı.

Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukların önüne geçilmesi için hayata geçirilen Elektronik Vize Başvuru Sistemi (e-Vize) ile yılın ilk yarısında 3 milyondan fazla yabancı 3 dakika içinde Türkiye vizesi aldı. 2015 yılının ocak-haziran döneminde e-Vize'ye 3 milyon 516 bin başvuru yapıldı. Başvuruların 3 milyon 79 bini, yani yaklaşık yüzde 87'si kabul edilip e-Vize olarak düzenlendi. Uygulamanın hizmete girdiği 2013 yılı Nisan ayında haftada 2 bine yakın e-Vize verilirken, bu rakam yaz aylarının gelmesiyle birlikte günde 40-45 binlere ulaştı. En çok vize düzenlenen ülkeler İngiltere, Hollanda, Irak, Belçika ve ABD olarak sıralandı. Bu dönemde e-Vize kapsamında toplanan vize harcı 70.5 milyon dolar oldu. Uygulamanın başladığı 17 Nisan 2013'ten bu yana 9 milyon 700 bin civarında e-Vize düzenlenirken, 10 milyonuncu e-Vize'nin sahibine ödül olarak THY bileti verilecek. Bu arada e-Vize başvurusunun yapıldığı 'www.evisa.gov.tr' Çince, Hollandaca ve Arapça dillerinde de hizmet vermeye başladı.

Turizm ve ticaret amaçlı seyahatler için Türkiye vizesi; Dışişleri Bakanlığı'nın yurt dışı temsilciliklerinden, hudut kapılarından ve e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden ediniliyor.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.