3 metre karı duyan Uludağ'a akın etti

3 metre karı duyan Uludağ'a akın etti

Uludağ, 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Hafta sonları günübirlikçilerin de yoğun ilgisiyle dolup taşan, yüzde 95'e varan doluluk oranlarına sahip olan "beyaz cennet"teki otellerin sömestr tatili rezervasyonları ise şimdiden kapandı.

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, okulların sömestr tatili olan 24 Ocak-8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor.

- "Sömestr tatili rezervasyonları şimdiden doldu"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'ın sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin kayak merkezi markası olduğunu söyledi.

Uludağ'ın, geçen yılın aksine bu sezon kayak ve diğer kış sporları bakımından son derece kaliteli kara sahip olduğunu vurgulayan Akkuş, 3 metreye ulaşan kar kalınlığının hem turizmcilerin hem de tatilcilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Yılbaşını iyi geçirdiklerini, tatil dönemi olmamasına rağmen otellerdeki doluluk oranının halen yüzde 95'lere vardığını anlatan Akkuş, "Kar böyle güzel, bereketli olunca sömestr tatili rezervasyonları şimdiden kapandı. Uludağ'a hem yurtiçi hem de yurtdışından büyük ilgi var" dedi.

- Ruslar azaldı, Araplar arttı

Akkuş, yurtdışından ise geçmiş yıllarda daha çok Rus turistleri ağırladıklarını ancak rubledeki devalüasyon yüzünden bu ülkeden gelen turist sayında yüzde 25'lere varan düşüş olduğunu bildirdi.

Rus turist sayısındaki düşüşten kaynaklanan açığı Arap ülkelerinden gelenlerin doldurduğunu belirten Akkuş, son 6-7 yıldır Arap ülkelerinde yaptıkları tanıtım çalışmalarının meyvelerini aldıklarını dile getirdi.

Akkuş, Arapların kendi coğrafyalarında olmayan kar gerçeği ve güzellikleriyle burada karşılaştığını ifade ederek, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerinden yoğun talep geldiğini sözlerine ekledi.

- Uludağ'da kar kalınlığı 3 metre

Bu arada, Bursa Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre, "oteller bölgesi"nde dün 2 metre 90 santimetre ölçülen kar kalınlığı, gece etkili olan yağışların ardından 3 metreye ulaştı.

Sıcaklığın gece sıfırın altında 3, gündüz ise 1 derece ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışının yarın kesilmesi bekleniyor.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.