3. havalimanına isim aranıyor

3. havalimanına isim aranıyor

Temeli haziranda atılacak olan üçüncü havalimanının ismi merak konusu oldu.

 Yeni havalimanı için önerilen isimler arasında Grand Airport, Hürkuş, Mevlana ve Evliya Çelebi isimleri öne çıktı. Yeni havaalanının adını Başbakan Erdoğan açıklayacak.
İstanbul'a yapılacak mega projelerin en büyüğü olan üçüncü havalimanının ismi merak konusu oldu. Yılda 150 milyon yolcu kapasiteli olacak ve 100 bin kişiye yeni iş kapısı açacak havalimanı için önerilen isimler arasında Grand Airport (Büyük havalimanı), Mevlana ve pilot Vecihi Hürkuş'un isimlerinin dolaştığı öne sürüldü. İhalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen proje için en yüksek teklifi 22 milyar 152 milyon Euro artı KDV ile Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Grubu vermişti.

EN BÜYÜK İHALE

Bu büyüklüğü ile Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan havalimanının temeli ise 17 Haziran'da atılacak. Havalimanının, Terkos Gölü'ne yakın Arnavutköy - Göktürk - Çatalca kavşağında Akpınar ve Yeniköy köyleri arasındaki alanda yapılması planlanıyor. Uçakların iniş kalkışları için 3.5 - 4 kilometre uzunluğunda Karadeniz'e paralel 4 pist ve dik uzanan 2 pist olmak üzere 6 pist yer alacak.

Temeli haziranda atılacak

Haziran ayının ilk yarısında temel atılması öngörülüyor. Konu hakkında bilgi veren yetkililer, 'İstanbul yeni havalimanının temelinin Haziran ayının ilk yarısında atılması öngörülüyor. Temel atma törenine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılması planlanıyor. Başbakan'ın programına göre net bir tarih belirlenmesi öngörülüyor' dedi. 2018 yılı sonunda hizmete açılması planlanan havalimanı için ekiplerin isim için de çalışma yürüttüğü belirtiliyor.

İŞTE ÖNERİLER

- MEVLANA

- HÜRKUŞ

- GRAND AIRPORT

- EVLİYA ÇELEBİ

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.