3. havalimanına bin kamyon aranıyor

3. havalimanına bin kamyon aranıyor

Üçüncü havalimanı inşaatı tam gaz sürüyor. Hatta yetkililer artan işler için kamyon sayısını iki katına çıkartmak istiyor.

İGA Havalimanı İşletmesi CEO'su Yusuf Akçayoğlu, İstanbul'un yeni havalimanında bugüne kadar yaklaşık 80 milyon metreküp toprak hareketi olduğunu, yıl sonu itibarıyla 250 milyon metreküp toprağın taşınmasını hedeflediklerini belirtti. Akçayoğlu, , Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul yeni havalimanı şantiyesinde hafriyat işleri için İGA olarak kendi ekipman parklarına ek olarak 17 taşeron firmayla çalıştıklarını söyledi. Yazın hafriyat taşımada azami seviyede ilerleme kaydetmek amacıyla yeni taşeron firma için ihale düzenlediklerini ifade eden Akçayoğlu, mevcut kamyon sayısının binden fazla olduğunu, bunu 2 bine çıkartacaklarını dile getirdi. Akçayoğlu, "Hedeflediğimiz hafriyat rakamların ilerisine geçebilmek için daha fazla taşeronu bu projede yer almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

ARANAN KRİTERLER BELLİ OLDU
Firmaların kamyon tipleri ve modellerinin önemli bir kriter olduğunu dile getiren Yusuf Akçayoğlu, şöyle konuştu: "Bunun yanında iş güvenliği için bazı kriterlerimiz var. Araçların tamamı 2012 model ve üstü olmalı. Firmanın araç sayısının da minimumda 25 olması şartını arıyoruz. Araçlarda aradığımız özellikler de 6x4 20 metreküp veya 8x4 26 metreküp damper ölçüsünde kamyon ve hafriyat tırı olması gerekiyor. Proje alanındaki trafik yönetimine, hız sınırlarımıza uymaları önemli. GPS sistemi ile hız kontrollerini ve verimliliklerini detaylı görebiliyoruz."

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.