3. havaalanına odaklandık'

3. havaalanına odaklandık'

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde geniş bir yelpaze bulunduğunu belirterek, 3. havaalanı, enerji gibi gelişmelere odaklandıklarını kaydetti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde geniş bir yelpaze bulunduğunu belirterek, perakende, enerji ve finansal hizmetler alanlarının yanı sıra İstanbul 3. havaalanı, sağlık kompleksleri ve nükleer enerji gelişmelerine odaklandıklarını kaydetti.

Büyükelçi Moore, Türkiye ile İngiltere arasındaki iş birliği fırsatlarını AA muhabirine değerlendirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin şu anda oldukça iyi olduğunu ifade eden Moore, "Türkiye çok enteresan bir piyasa. Oldukça genç bir nüfusa sahip. Dünyada avantajlı bir konumu var. İstanbul'a 4 saatlik uçuşla inanılmaz bir piyasaya ulaşılabiliyor" dedi.

Türkiye'de 2 bin 700 İngiliz şirket bulunduğunu aktaran Moore, Türk şirketlerin de İngiltere piyasasında başarılı örnekler ortaya koyduklarını kaydetti.

İngiltere'de özellikle doğrudan yatırım faaliyeti için oldukça olumlu bir atmosfer olduğunu belirten Moore, "Geçen yıl Yıldız Holding büyük bir yatırım yaptı, biz United Biscuits'in alınmasından büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Çünkü o kadar büyük bir yatırım İngiltere'ye güvenin bir işaretidir" diye konuştu.

Moore, üç sene önce 6 milyar dolar civarında bulunan ikili ticaretin 2015'te 10,5 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ifade ederek, İngiltere'nin Türkiye'nin üçüncü büyük ihracat piyasası olduğunu söyledi.

İkili ticari ilişkilerin geliştirilmesinde geniş bir yelpaze olduğuna dikkati çeken Moore, şöyle konuştu:

"Perakende, enerji ve finansal hizmetler alanlarının yanı sıra İstanbul 3. havaalanı, sağlık kompleksleri ve nükleer enerji gelişmelerine odaklanıyoruz. Üçüncü pazarlardaki iş birliklerinde de çok iyi örnekler var. Türk müteahhitlik şirketleri oldukça başarılı oldu. Biz onlarla rekabet etmiyoruz, işbirliği yapıyoruz. Çünkü İngiltere çok iyi mühendislik, mimarlık ve danışmanlık şirketleri var. Türk şirketlerle çok iyi iş birliği yapıyorlar. İki ülkenin birbirinden farklı olarak sahip olduğu avantajların kesişimi söz konusu."

Richard Moore, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi konusuyla da çok ilgilendiklerini ifade etti. İki ay önce Borsa İstanbul ile Londra Borsası'nın çok önemli bir anlaşmaya vardığını anımsatan Moore, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu alanda da Londra ve İstanbul için çok önemli iş birliği fırsatları var. Şu anda Londra ile Hong Kong arasında büyük bir finans merkezi yok. Dubai var, fakat Dubai off-shore bir finans merkezi. Türkiye'nin ise çok önemli bir iç piyasası var. Bu nedenle İstanbul'un önemli bir finans merkez olması konusunda çok olumlu bir görüşümüz var." 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.