"3 gün dayanamadın bak!.."

"3 gün dayanamadın bak!.."

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Cameron’u kast ederek, “3 bin yıl Türkiye giremez dedi, hadi buyur bakalım ne oldu? 3 gün bile dayanamadın bak” diye konuştu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD'ın İstanbul'da düzenlediği iftarına katıldı. İngiltere halkının kararının AB'de yeni bir dönemin başlangıcı olacağı vurgusunu yapan Erdoğan, "Türkiye'ye yapılan uygulama İslamofobik. O yüzden bizi almak istemiyorlar. Biz de artık, Kopenhag Kriteleri'ni Ankara Kriterleri olarak değiştirir ve yolumuza devam ederiz" dedi. Cumhurbaşkanı, "Türkiye 3 bin yıl AB'ye giremez" diyen Başbakan Cameron'a da "Hadi bakalım ne oldu? 3 gün bile dayanamadın bak" mesajı gönderdi. Erdoğan şöyle devam etti:

NATO'YA YANLIŞLIKLA ALMIŞLAR!: Bütün müzakerelerde hep şunu söylemişimdir. Alacaksanız, 'buyurun' deyin, almayacaksanız bizi yormayın. Ama hep aldattılar. Dürüst olmadılar. Bize engel oldular, oluyorlar. Fransız yetkili, bir toplantıda, 'sizi Avrupa Birliği'ne almazlar' demişti. Neden deyince de 'Müslümansınız' demişti. 'Bizi NATO'ya neden aldınız?' deyince de 'orada yanlışlık oldu' dedi.

53 YILDIR BEKLETİYORLAR: Kriterleri karşılama konusunda bizimle mukayese edilemeyecek pek çok ülkeyi hızla üyeliğe kabul eden AB'nin Türkiye ile ilgili çifte standartı artık gizlenemeyecek bir hale gelmiştir. Bize engel üstüne engel koydular. 53 yıldır bizi kapılarında beklettiler. Hala bekletiyorlar. Nedir? Gerekçeniz ne?

TRUMP'A BÜYÜK TEPKİ: İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Bende yanlış yaptım, oranın açılışını yaptım.

FİNANS OYUNLARI KAFİ GELMEDİ: 2002-2007 yılları arasında Türkiye'yi istikrarsız hale getirmek için girişilen çabalar sonuç vermeyince 2013'ten itibaren yeni ve daha cüretkar bir projeyi devreye soktular ama ne yaptılarsa olmadı. Finans oyunları kafi gelmedi, Türkiye eksilenin yerine yenisini süratle koymayı başardı. Halkın bir kesimini sokağa dökme çabaları netice vermedi. Bir ay içinde nefesleri kesildi. Herkes evine, işine, gücüne döndü...

 

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.