"3 çocuk isteyen 23'ünde doğurmaya başlamalı"

"3 çocuk isteyen 23'ünde doğurmaya başlamalı"

Yapılan bir araştırmaya göre, geniş aile isteyen kadınlar, 20'li yaşlarının başında çocuk doğurmaya başlamalı. Üç çocuk isteyenlerin 23, iki çocuk isteyenlerinse 27 yaşında ilk doğumu yapmaları öneriliyor.

Tüm dünyada, özellikle de gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kadınlar artık daha geç yaşta anne oluyor.

Ancak Hollanda'da yapılan bir araştırma geniş aile isteyen kadınların ilk doğumlarını 20'li yaşlarda yapmaları gerektiğini ortaya koydu.

10 bin çiftten toplanan verileri inceleyen uzmanlar, ilk doğumu erken yaşta yapmanın yeniden hamile kalabilmek için önemli olduğunu belirtti. 

Araştırmaya göre, 3 ya da daha fazla çocuk isteyen bir kadın, ilk doğumunu 23 yaşında yaparsa, istediği çocuk sayısına ulaşabilme şansı yüzde 90. 

İki çocuk isteyen kadınların ise ilk doğum için 27 yaşı geçirmemeleri öneriliyor. Tek çocuk isteyenler için önerilen yaş ise 32.  Uzmanlar, 35 yaşından sonra hamile kalma şansının ise ciddi şekilde düşmeye başladığını belirtiyor.

41 yaşını geçmiş kadınların hamile kalabilme şansı ise yüzde 50'ye düşüyor. Tüp bebek yönteminin bu süreyi en fazla 5 yıl uzatabileceğine dikkat çekiliyor.  Araştırma sonuçları erkeklerinse 40 yaşı geçmedikçe büyük bir sorunla karşılaşmadıklarını gösteriyor.

NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.