3 bin kişilik çorba ikramı!

3 bin kişilik çorba ikramı!

Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Tesisleri, Ramazan ayı boyunca her cumartesi günü Zeytinburnu Meydanı’nda 3 bin kişiye çorba ikramında bulunuyor.

Haftanın yedi günü 4 çeşit yemek dağıtan Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Tesisleri, Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geldi. Gerçekleştirdiği hizmetle her gün binlerce kişiye yemek dağıtan ayrıca yardıma muhtaç 130 ailenin yemeğini kapısına kadar götüren Aşevi Tesisleri, Ramazan ayı boyunca her cumartesi günü Zeytinburnu Meydanı’nda 3 bin kişiye çorba ikramında bulunuyor.

Cumartesi günleri iftarı kaçıran vatandaşların imdadına yetişen aşevi, 3 bin kişilik çorba ikramının yanı sıra Ramazan ayı boyunca her gün Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’de binlerce kişiye dağıtılan günlük 300 litrelik limonatanın da yapımını gerçekleştiriyor. 17 kişilik kadrosuyla Ramazan’da kapasitesini artıran aşevi tesisleri, kapısını çalan hiçbir vatandaşı geri çevirmiyor. Her gıda türü için ayrı bir soğuk hava deposunun bulunduğu tesislerde taze etler, sebze, meyve ve kuru gıdalar ayrı depolarda muhafaza ediliyor.

Tesislerdeki görevli personelin, ürünlerin üretim tarihinden son kullanma tarihine kadar birçok detaya de son derece hassasiyetle yaklaştığı tesislerde yemekler, günlük olarak analiz ediliyor. Aşevi, tüm bu hizmetlerin yanı sıra yakınlarını kaybeden taziye evlerine; etli pilav, helva ve ayran servisi sağlayarak, taziye evine de destekte bulunmayı ihmal etmiyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.