3 bin kişi aynı anda iftar açtı

3 bin kişi aynı anda iftar açtı

3 bin kişi aynı anda iftar açtı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın evsahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Musevileri Hahambaşı Vekili İsak Haleva, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Başvekili Metropolit Yusuf Çetin, Ermeni Patrikhanesi Dinlerarası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, bazı ülkelerin İstanbul Başkonsolosları, Beyoğlu ilçesindeki muhtarlar ve iş, siyaset, sanat, televizyon dünyasından davetliler ile vatandaşlar katıldı.
 
İSTANBUL'DA RAMAZAN ÇOK GÜZEL
 
İftar sofrasının kurulduğu Taksim Meydanı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte gelen Vali Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da Ramazan ayının çok özel olduğunu ifade etti. İstanbul'un aziz ve mübarek bir şehir olduğunu belirten Mutlu, Böyle bir şehirde Ramazan çok özel. 14 milyonluk güzel şehrimizde Ramazan'ı gönüllerin iyileşmesi noktasında fevkalade coşkulu, huzurlu ve mutlu bir şekilde idrak ediyoruz. Beyoğlu Belediyemizin geleneksel iftarında aziz İstanbullularla birlikte bir gönül sofrasında birlikte olacağız. Bu birlikteliği sağladığı için sayın Başkan'a teşekkür ediyorum diye konuştu.
 
TAKSİM BERABERCE DUYGULARIMIZI PAYLAŞTIĞIMIZ BİR YER
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Ramazan'ın sevgi, hoşgörü ve insani değerlerin ön plana çıktığı bir ay olduğunu belirtti. Topbaş, Taksim'de mübarek Ramazan-ı Şerif'in güzel bir iftar vaktinde buluştuk. Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Taksim, bizim beraberce duygularımızı paylaştığımız, geleceğe yürümek adına önemsediğimiz, Cumhuriyet Anıtımızın bulunduğu önemli bir alan. Taksim'i her türlü aktiviteleri yapabileceğimiz, güzellikleri yaşayabileceğimiz ve toplumsal mutabakat alanları olarak da değerlendireceğimizi ifade etmek istiyorum. Herkesin Ramazan-ı Şerif'ini kutluyorum, bütün dünyaya ve insanlığa huzur ve barışa vesile olmasını temenni ediyorum dedi.
 
DÜNYAYA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN
 
Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Başvekili Metropolit Yusuf Çetin de, kendilerini davet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'a teşekkür etti. Kendilerinin sevgi çemberinin dışında kalmalarının imkansız olduğunu söyleyen Çetin, Temennimiz Ramazan orucunun bütün dünyaya ve ülkemize hayırlı olmasıdır. Tüm İslam aleminin dualarını ve oruçlarını Allah kabul etsin diye konuştu.
 
HEPİMİZ DÜNYA MİSAFİRİYİZ
 
Ezanın okunmasıyla birlikte Taksim Meydanı'nda aynı anda oruçlar açıldı. İftarın ardından bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Allah'ın hiçbirimizi ayırt etmeksizin verdiği nimetleri, omuz omuza, kardeşçe ve huzur içinde paylaşabiliriz. Müslümanlar, Hıristiyanlar, Museviler, şu mezhepten olanlar, şu siyasi partiye, bu siyasi görüşe, şu yaşam şekline sahip olanlar, aslında hepimizin mayası bir ve hepimiz dünya misafiriyiz. Dini, dili, mezhebi, rengi, ırkı farklı insanları, dünyanın merkezi İstanbul'da geçmişte suyun taksim edildiği bu meydandaki sofra kardeşliğinin tüm kavga edenlere ibret olmasını diliyorum" dedi. 
 
Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Demircan, Türkiye tarihinde Cumhurbaşkanı'nın ilk kez halk tarafından seçileceğini ifade ederek, İnşallah demokrasimiz daha da kökleşecek ve güçlenecek. Bu büyük seçimin bize, ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Rahmi Yaran yemek duasını yaptırdı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.