3 bin 500 kişilik yağmur duası

3 bin 500 kişilik yağmur duası

Nevşehirli çiftçiler, ilkbahar aylarında yeterli yağış olmadığı için baş gösteren kuraklık nedeni ile yağmur duasına çıktı.

Nevşehir merkez ve 30 civarındaki köylerden gelen vatandaşlar, otobüs ve özel araçlarla yağmur duasının yapılacağı Alacaşar köyü Ortaokulu bahçesine toplandı. Bahçede yağmur duası öncesinde konuşan İl Vaizi Mehmet Çetin, "Buraya Nevşehir'in dört bir yanından Allah'a yalvarmaya geldik. Allah'ım 'Günahlarımızdan dolayı bize azap etme, rahmetini eksik etme' diyerek azciyetimizi, fakirliğimizi, noksanlığımızı izhar ediyoruz. Rahmetini diliyoruz. İstediği gibi yaşamazsak Cenab-ı Allah bize rahmetini nasip etmez" dedi.

Din görevlileri tarafından Kuran'ı Kerim ve ilahiler okundu. Burada bir araya gelen yaklaşık 3 bin 500 çiftçi, yağmur yağması için dua etti. Susuz kalmamak için el açan vatandaşlar, Allah'tan rahmetini esirgememesini istedi.

Yağmur duasını yaptıran emekli İmam Hatip Mehmet Yazgı, "Umarız Yüce Mevlam duamızı kabul eder, bol yağışlı bahar yaşatır ve hasat dönemi çiftçilerimiz için bereketli olur. Ürünlerimiz, bitkiler ve hayvanlar yağmur bekler. Rahmetini biz günahkâr kullarına hayırlısıyla ver. Senden başka gidecek kapımız yok" diyerek hep birlikte dua edildi.
Yağmur duasında 2 tosun kesildi ve katılanlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.