3 Aylar'a kaç gün kaldı? 2017 3 aylar ne zaman? 3 Aylarda okunacak dua

3 Aylar'a kaç gün kaldı? 2017 3 aylar ne zaman? 3 Aylarda okunacak dua

Recep, Şaban ve Ramazan Aylarını içinde bulunduran ve biz Müslüman toplumu için son derece önemli olan 3 aylar giderek yaklaşıyor. Milyonlarca kişi 3 Aylar ne zaman başlayacak? 3 Aylar'a kaç gün kaldı sorusunu soruyor. 2017 3 Aylar'a ne kadar kaldı?

2017 3 Aylar için geri sayım sürüyor. 3 Aylar ne zaman sorusu Müslüman toplumumuz için son derece önem arz eden bu aylar, Recep, Şaban ve Ramazan Ayı'dır. Bu Aylar boyunca Müslümanlar günahlardan uzak durmaya ve İbadetlerini arttırmaya uğraşıyor. Dinimizce de 3 Aylar son derece önemlidir. Bu nedenle 3 Aylar'a kaç gün var? 3 Aylar'a ne kadar kaldı? merak ediliyor.

3 Aylar Recep Ayı'nın gelişi, Regaip Kandili sonrası başlayacak. 3 Aylar dinimizce son derece önemlidir. Özellikle 11 Ayın Sultanı Ramazan'ı da içinde barındırması Müslümanlar için 3 Aylar'ın geliş tarihi'ni daha da önemli kılıyor. 2017'de 3 Aylar ne zaman?

Üç Aylar da her dini gün gibi Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki farktan ötürü 2017'de farklı bir zamanda başlayacak. Bu aylar boyunca Müslüman toplumumuz ibadetlerini ve dualarını arttıracak, Hayır işlerine önem verecek, günahlardan ve hatalardan uzak duracak ve Allah'ın rızasını kazanmak için uğraşacak.

2017 3 Aylar ne zaman?

2017 yılında 3 Aylar 30 Mart 2017 Perşembe günü itibari ile başlıyor. Üç aylar veya Mubarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır.

2017 3 Aylar, Ramazan Ayı'nın sona ermesi birlikte bitecek. 24 Haziran günü Ramazan Ayı'nın olduğu gibi, 2017 Üç Aylar'ın son günüdür.

3 Aylar'da hangi dualar edilmeli?

Müslüman toplumumuzun merak ettiği bir diğer konu ise 3 Aylar içinde okunacak dua olmuş durumda. 3 Aylar için başta Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in 3 Aylar duası olmak üzere pek çok dua bulunuyor. Bu duaları sıkça tekrarlamak ve dualar öncesinde bol bol ibadet etmek, 3 Ayları daha faziletli bir şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

Peygamber Efendimiz'in Üç Aylar Duası;

-Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı!

ÜÇ AYLAR DUALARI 

Bismillahirrahmanirrahim
 
Allahümme barik lena fi Recebe ve Şaban ve belliğna Ramazan vahtim lena bil’iman ve yessir lena bil’Kur’an
 
RECEB-İ ŞERİF DUALARI
 
10 Gün Subhanallahil Hayyi’l-Kayyûm
 
10 Gün Subhanallahil Ehadi’s-Samed
 
10 Gün Subhanallahil Gafuru’r-Rahîm
 
ŞABAN-I ŞERİF DUALARI
 
10 Gün Yâ Lâtif (Celle Şanühu)
 
10 Gün Yâ Rezzak (Celle Şanühu)
 
10 Gün Yâ Aziz (Celle Şanühu)
 
RAMAZAN-I ŞERİF DUALARI
 
10 Gün Yâ Erhamerrâhimin
 
10 Gün Yâ Gaffârezzünûb
 
10 Gün Yâ Atikarrikab


Bu duaları, 3 aylar içinde günde 100 kere tekrarlamanız önerilir. Ayrıca müsait oldukça Nafile Namazlar kılınması, oruç tutulması ve Kur'an-ı Kerim okunması 3 aylar boyunca yapılacak önemli ibadetlerin başında gelir.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.