3 Aylar ne zaman başlayacak? 3 Aylar'a kaç gün kaldı? (2017)

3 Aylar ne zaman başlayacak? 3 Aylar'a kaç gün kaldı? (2017)

Üç Aylar için geri sayım sürüyor. Müslüman Alemi'nde heyecan dorukta. Yılın en önemli Üç Ayı olan Recep, Şaban ve Ramazan Ayı'nı barındıran ve 3 Aylar olarak bilinen zaman yaklaşıyor. 2017 3 Aylar ne zaman başlıyor? 2017 3 Aylar'a kaç gün kaldı?

2017 3 Aylar ne zaman? sorusu yanıt buldu. Recep Ayı'nın başlaması ile gelecek olan 2017 Üç Aylar için heyecan dorukta. Müslüman Halkımızın günahlardan kaçınacağı, ibadelere yöneleceği, içinde Ramazan Ayı'nı ve pek çok kandil gecesini bulunduran 3 Aylar yaklaşıyor. 3 Aylar'a kaç gün kaldı? sorusu son derece popüler.

Bilindiği üzere Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki gün farkından ötürü önemli dini gün ve gecelerin tarihi her sene değişiklik gösteriyor. Bu nedenle 2017 3 Aylar için pek çok soru işareti mevcut. 2017 3 Aylar ne zaman başlıyor? sorunun yanıtı haberimizde...

İslam Dini'nde Recep, Şaban ve Ramazan Ayları "Üç Aylar" olarak biliniyor. Bu aylar Hadislerde ve pek çok dini kaynakta bolca övülmüştür. Ayrıca çoğu kandil gecesi bu 3 Ay içinde toplanmıştır. Regaip Kandili Recep Ayı içindeki ilk Cuma gecesi olarak karşımıza çıkıyor.

2017 3 Aylar, her yıl olduğu gibi Müslüman toplumumuzun günahlardan ekseriyetle kaçınacağı, hayır işlerine yoğunlaşılacağı, ibadetlere ağırlık verileceği, dargınların barışacağı, fakirlerin sevineceği aylar olarak karşımıza çıkacak. 2017 3 Aylar'a kaç gün kaldı? sorusu bu nedenle sıkça soruluyor.

2017 Üç Aylar ne zaman? Üç Aylar'a kaç gün kaldı?

1 Recep, yani 2017 Üç Aylar 29 Mart 2017 Çarşamba günü başlayacak. Hemen ertesi gün, yani 30 Mart 2017 Perşembe gününün gecesi ise 2017 Regaip Kandili'ne ulaşacağız.

2017 Üç Aylar'a sadece 2 gün kaldı.

Recep Ayı'nın ilk günü ve Recep Ayı boyunca oruç tutmak hem sünnettir, hem de bol faziletli bir eylemdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V), Recep Ayı içinde sıkça oruç tutardı. İbn Abbas der ki; "Efendimiz, Recep ayında o kadar çok oruç tutardı ki hiç iftar etmeyecek sanırdık. Bazen de Recep ayında oruca o kadar ara verirdi ki hiç tutmayacak sanırdık."
Peygamberimiz, bu ayda sık sık oruç tutarak nafile oruca teşvik ederdi. Bazen de tutmayarak bu ayın Ramazan orucuna benzetilmesine engel olurdu. Denilir ki Hz. Nuh bu ayda gemiye bindi. Ve bu ayın tümünü oruçlu geçirdi. Hz. Aişe der ki; Peygamberimiz perşembe ve pazartesi günkü oruca önem verirdi. O şöyle buyururdu: "Bu iki günde ameller Yüce Rabbe iletilir. Ben de bu esnada oruçlu olmayı severim."

Peygamber Efendimiz'in yine Üç Aylar içinde ettiği dua da Recep Ayı içinde sıkça tekrarlanması gereken dualardandır. İşte Hz.Peygamber'in (a.s.m) Üç Aylar'da ettiği dua;

-Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı!

Evet, bugünden itibaren büyük bir aşk ve şevkle tekrar edeceğimiz duamız hep böyle olacaktır:

-Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı!

 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.