2B'de ön başvuru yapmayanlara ek süre verildi

2B'de ön başvuru yapmayanlara ek süre verildi

2B olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında ön başvuru yapmayan ve gerekli sürede parayı ödemeyenlere altı aylık ek süre verildi.

Kayber Avcı'nın haberi:

 Tarım arazilerinin satışıyla ilgili son başvuru süresi de bir yıl uzatıldı. İl Defterdarı Mustafa Kılıçarslan, yaptığı açıklamada Türkiye'de en fazla 2B arazisinin bulunduğu illerden olan Muğla'da, 2010 yılından bu yana yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kılıçarslan, şu bilgileri verdi: "Bilindiği üzere 2B satış sürecinde ilk aşama olarak ön başvurular alınmıştı. İlimizde mevcut 55 bin 394 kullanıcının yüzde 91'lik kısmı, gerekli başvurusunu yaparak hak sahibi konumuna geldi. Satış sürecinde ikinci aşama olan gerekli tebligatın Milli Emlak birimlerince hak sahibine yapılmasından sonra tebliğ tarihinden itibaren üç ay içinde ödeme yapılması yükümlülüğünü yerine getiren hak sahiplerinin oranı ise yüzde 88 olarak gerçekleşti. Bu süreçte 1 Mart 2014 Gün ve 28928 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6527 sayılı kanun uyarınca ilimizde ön başvurusunu yapamayan yüzde 9 oranındaki kullanıcıya ve gerekli süre içinde ödemesini yapamayan yüzde 12 oranındaki hak sahibine, altı ay ek süre verildi. Bu durumda olan vatandaşlarımızın, Milli Emlak birimlerine gerekli başvurularda bulunması gerekmektedir."

Muğla'da hak sahibi vatandaşların 2B arazilerini satın alması noktasında yeniden çalışmaya başlayacaklarını ifade eden İl Defterdarı Kılıçarslan, "Biz bu vatandaşlarımızla birebir çalışma yaparak başvurularını almak için gayret sarf edeceğiz. Hak sahiplerini köy köy biliyoruz. Muhtarlarımız vasıtasıyla, tanıyanlar vasıtasıyla olabildiğince çalışacağız. Bütün köylerimize giderek, birebir vatandaşlarımıza anlatarak başvuru yapmalarını sağlayacağız." dedi. Başvuru süresi halen devam eden Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Son başvuru süresi, 28 Nisan 2014 tarihinden geçerli olmak üzere 6527 sayılı yasayla bir yıl süreyle uzatılmış olup başvurular, defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğü ile ilçe Mal müdürlükleri ve Milli Emlak müdürlüklerince alınmaya devam edilmektedir."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.