290 akademisyen matematiği tartıştı

290 akademisyen matematiği tartıştı

Karabük'te 77 üniversiteden 290 akademisyenin katıldığı Matematik Sempozyumu sona erdi.

Matematikçiler Derneği (MATDER) işbirliğiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda "bilimin çeliği matematik" alt temasıyla 13'üncüsü düzenlenen sempozyumun kapanış töreninde konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, teknolojinin sürekli takip edilmesi gerektiğini söyledi.
"Çocuklarımızı bilgisayarın başına oturtmak için buna hem hazır hem de kontrolümüzde olmaları gerekir" diyen Uysal, şöyle devam etti:
"Tutabildiğimiz kadar öğrencilerimizi bilgisayar başında tutmak istiyoruz. Nasıl sanayileşmek için teknolojiyi takip etmek, kendini savunmak için silah lazımsa, bilimi üretmek için de temel bilim lazımdır. Teknoloji, bir çıktıdır, üründür ama bilim olmadan teknolojiyi üretmek mümkün değildir. Sizler, matematikçiler olmadığı müddetçe ne bilimden ne bilimin çıktısı teknolojiden bahsetmek mümkün değildir. Şimdiye kadar vermiş olduğunuz katkılardan, son olarak da üniversitemize gelerek şereflendirmenizden dolayı sizi kutluyorum ve sizlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğumu, bundan sonra da ev sahipliği yapmak istediğimi belirtiyor, hepinize saygılar sunuyorum."
Sempozyumun son gününde "Osmanlı Döneminde Diferansiyel İntegral Hesabın Gelişim ve Uygulamaları" ve "Eğitimde Teknoloji Kullanımı" konulu oturumlar gerçekleştirildi.
Türkiye Liselerarası 2. Matematik Yarışması'nda Ankara Fen Lisesi birinci, Satranç Turnuvası'nda ise Onur Şentürk şampiyon oldu.
Sempozyum, "Sergi ve Şenlikleri" konferansıyla tamamlandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.