29 Haziran 2016 Çarşamba İstanbul İftar Vakti- İstanbul'da İftara ne kadar kaldı?- İstanbul İmsakiyesi 2016

29 Haziran 2016 Çarşamba İstanbul İftar Vakti- İstanbul'da İftara ne kadar kaldı?- İstanbul İmsakiyesi 2016

11 Ayın Sultanı Ramazan Devam ediyor. 29 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul İftar Vakti saat kaçta? İstanbul'da akşam ezanı kaçta okunacak? İstanbul'da iftara ne kadar kaldı? Hepsi haberimizde...

İŞTE İSTANBUL'UN RAMAZAN İMSAKİYESİ VE 29 HAZİRAN İFTAR VAKTİ

ozgi4_1465127823_4121-001.png

ORUÇ NEDİR? ORUÇ NEDEN TUTULUR?
Oruç ayı olan Ramazan ayı, birçok hikmeti ihtiva eder. İdrak etmekle manevi açıdan huzur bulunan ve sevinç duyulan bu ayda sayısız nimetlerin kıymeti hatırlanıyor, geçici lezzet ve duygulardan vazgeçilip Yüce Allah’ın emir buyurduğu oruç ibadeti ile sonsuza dek sürecek manevî hazlara ulaşmanın sırrına eriliyor.
Oruç; insanın azim, sebât, kanâat, metânet ve sabır gibi ahlâkî güzelliklere sahip olmasına, aç kalarak nimetlerin kıymetini bilmesine ve bu vesîle ile yoksulların halini düşünüp onlara merhamet ve şefkat hisleriyle yaklaşmasına sebep olur.


İşte bu özelliği ile Ramazan, nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyurulup gözetildiği, sevap ve mükafatın arttığı; af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği bir aydır.
Tutulan oruçları, kılınan teravih namazları, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket ayıdır.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) oruç tutmanın önemini şu hadisi ile vurgulamıştır: "Oruç, ateşe karşı siperdir. Sizden biriniz oruçlu bulunduğu günde fena söz söylemesin; kavga etmesin. Şayet birisi ona söver veya ona çatıp çekişirse, “Ben oruçluyum.” desin."

 

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.