29 Ekim ayın kaçına denk gelecek? Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi? Tören var mı?

29 Ekim ayın kaçına denk gelecek? Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi? Tören var mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşıyor. Öğrenciler, Öğretmenler, Memurlar ve bugünlerde şirketleri tatil veren özel sektör çalışanları ise bu bayramın hangi güne denk geldiğini ve bugün tatil olup olmadığını merak ediyor. Bir soru da o gün tören var mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı giderek yaklaşıyor. Uzun süren yaz tatilin ardından gelen ilk resmi tatil olan Cumhuriyet Bayramı için öğrenciler, öğretmenler, memurlar ve özel sektörde çalıştığı halde şirketleri bugün tatil verebilen pek çok kişi bu bayramda resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. 29 Ekim Resmi Tatil mi? Bugün törenler olacak mı? 28 Ekim'de yarım gün tatil olacak mı? 29 Ekim hangi güne denk geliyor? gibi soruların yanıtlarını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

29 Ekim 2016 Tatil mi?

Eğitim-Öğretim döneminin başlamasının üzerinden 1 aydan fazla süre geçti. Pek çok kişi 1 aylık yorucu maratonun ardından bu günün tatil olup olmadığı merakı içine düştü. Fakat tatil bekleyenlere bir kötü haber var; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Cumartesi gününe denk gelecek. Bu da tatilin haftasonu tatili ile kaynamasını sağlayacak. 2016-2017 sezonunda da bu pek çok resmi tatil için geçerli olacak. Maalesef pek çok tatil gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da haftasonu tatiline denk gelecek.

28 Ekim 2016 Yarım gün mü?

Yönetmelik gereği Resmi Tatil günleri, o günün öncesinde olan günde saat 13.00'da başlar. Haliyle 29 Ekim 2016 Cumartesi gününden önceki 28 Ekim 2016 Cuma günü yarım gün tatil olacak. Bugün içerisinde 13.00'dan sonra bankalar, kamu kurumları, okullar yarım gün kapalı olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri olacak mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın tatil gününe denk gelmesinin bir diğer üzücü yanı ise tatil olan günde sabahları törene gitmek oluyor. Bu durum, 29 Ekim 2016 tarihinde de olacak. O gün de okullarda tören yapılacak veöğrenciler ve öğretmenlerin katılımı zorunlu olacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.