29 Afrika ülkesi İslam Konferansında buluştu

29 Afrika ülkesi İslam Konferansında buluştu

Sempozyumun amacı İslam çerçevesi içinde...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Çad Cumhuriyeti Hükümeti ve İslam İşleri Çad Yüksek Kurulu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Dünya Bankası ile birlikte "İslam, Demografik Teminat ve Aile Refahı "üzerine bir sempozyum düzenledi. Açılış törenine, İslami İşler için Çad Yüksek Kurulu Başkanı'nın yetkisi altında, Çad Başbakanı ve Hükümet Sözcüsü başkanlık etti. 

Etkinlik, otoriteleri, dini liderleri, akademisyenleri, imamları, kadın vaizlerini, Çad'a akredite elçiler ve gençlik ve kadın örgütleri, hareketler ve dernekler dahil sivil toplum liderlerini temsil eden 29 Batı ve Orta Afrika ülkesinden 1.200'den fazla konuk da davet edildi.

Sempozyumun amacı İslam çerçevesi içinde, demokratik liderlerin demografik geçiş sürecini hızlandırmaya ve gelişmekte olan ülkelerin istikrarına, refaha ve gelişmesine katkıda bulunma potansiyelini vurgulamak oldu. Bu amaçla sempozyuma din alimleri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve tecrübesi olan gençlik grupları yer aldı.

Sempozyum il, ulusal ve alt bölge düzeyinde operasyonel şubelerle nüfus ağlarının kurulması veya pekiştirilmesi için bir yol haritası geliştirdi.

UNFPA'nın haberine göre kapanış töreninin özeti, dini liderlerin anne sağlığını geliştirmek için aile planlaması, her türlü şiddetin ortadan kaldırılması ve kadınların ve gençlerin güçlendirilmesi gibi yükümlülükleri hakkındaki N'Djamena Deklarasyonu oldu. Deklerasyonda toplumsal gelişim için İslamiyet'in önemi bir kez daha belirtildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.