28 yaşında belediye başkanı olan Müslüman çok seviliyor

28 yaşında belediye başkanı olan Müslüman çok seviliyor

İngiltere'nin Sheffield şehrine henüz 28 yaşında belediye başkanı seçilme başarısı gösterdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 28 yaşındaki Magid Magid, İngiltere'nin Sheffield kentinin en genç belediye başkanı olmayı başardı. Siyahi bir Müslüman olan Magid, Sheffield şehrinde çok sevilen bir insan olma özelliği de taşıyor.

İngiltere'de faaliyet gösteren 'Yeşil Parti'nin bir üyesi olan Magid, Somali doğumlu. 5 yaşında geldiği Somali'de başarı basamaklarını da bir bir tırmanmış bir isim. Onu farklı kılan ise Sheffield halkının ona olan sevgisi.

Magid, Sheffield'a Belediye Başkanı olduğunu öğrendiğinde verdiği ilk tepki ise; Elhamdülillah oldu. Bu tepkisini de Twitter'dan duyurdu.

adsiz-089.png

İnsanlar ise Magid'in sempatik ve enteresan karakterini çok seviyor. Başkanlık öncesinde de bölgesinde sevilen bir isim olan Magid'in ünü şu an İngiltere'de tavan yapmış durumda. Magid'in sosyal medyada bu kadar sevilmesinin arkasında ise paylaştığı sıra dışı fotoğraf var. 

adsiz2-002.png

(Magid'in sosyal medyada binlerce kişi tarafından fotoğrafı)

Magid, sosyal medyada paylaşım rekorları kıran fotoğraf hakkında yine karakterine uygun bir demeç vererek; " Bir belediye başkanı için fazla ciddiyetsiz olabilir. Ama yeterince iyi çıktığımı düşündüm" dedi.

Buzz Feed'in haberine göre sevilen Müslüman başkanın seçilmesi ile ilgili sözleri şu şekilde; “Ben ve ailem Somali'den Sheffield'e daha iyi bir yaşam arayışına geldiler ve bu şehir beni ve diğerlerini güzel karşıladı. Şimdi buraya olan borcumuzu ödemek istiyorum. Artık bu şehre farklı toplulukların birbiri ile bağlantı kurmasına yönelik yeni yöntemler getireceğim"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.