28 yaşında 33 dil konuşuyor

28 yaşında 33 dil konuşuyor

Polonyalı genç Michal Perlinski, ender yeteneklerden birine sahip. Perlinski fotoğrafik hafızası sayesinde 33 dil konuşuyor.


Polonya vatandaşı 28 yaşındaki Michal Perlinski 33 dili konuşma yeteneğine sahip. Perlinski 33 dilden 15'i ise anadili gibi konuşuyor. Almanya'nın Bochum kentinde Ruhr Üniversitesi'nde eğitim gören Polonyalı Michal Perlinski 33 dilde konuşabiliyor.


Perlinski'nin konuştuğu dillerden bazıları ise şöyle:

Lehçe (Ana dili)
Almanca
İngilizce
Fransızca
İtalyanca
İspanyolca
Portekizce
Hollandaca/Flamanca
Çekçe
Rusça
Danca
İsveççe
Norveççe
Romence
Yunanca
Türkçe
Fince
Macarca
Arapça
İbranice
Çince

Beynin yapı ve fonksiyonlarını inceyelen nöropsikoloji uzmanları, Perlinski'nin dil öğrenmeyi bir mantık çerçevesi içerisinde yapmadığını, fotoğrafik hafızaya sahip olduğu için "kaydederek" öğrendiğini belirtti. 28 yaşınadki Perlinski fotoğrafik hafıza yeteneği sayesinde çok kolay biçimde yabancı dil öğrenebiliyor. "Harfleri renk olarak algılıyorum" diyen Perlinski bu sayede cümle ve kelime yapılarını çok daha kolay hafızada tuttuğunu söyledi. Perlinski bir sözcüğü en fazla iki defa gördükten sonra bir daha asla unutmadığını da ifade etti.


Fotoğrafik hafıza nedir
Fotografik hafıza, görsel olanı sözel olanla birleştirerek akılda tutmaya dayanan bir hafıza türüdür. Fotografik hafızaya sahip olmak için beynin en üst tabakası olan "korteks"in farklı şekilde kullanılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.