28 Şubat’ın görünmeyen mağdurları hakkını istiyor

28 Şubat’ın görünmeyen mağdurları hakkını istiyor

Başörtüsü nedeniyle 1999 yılında mezun olduğu Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden çıkış belgesi alamayarak öğretmenlik başvurusunda bulunamayan 3 çocuk annesi Sündüs Aslan, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Sündüs Aslan (37), yaptığı açıklamada, Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden 1999 yılında, 28 Şubat sürecinin zor şartları altında mezun olduğunu söyledi.
 
Süreçle ilgili sıkıntılar ve baskılar yaşanmaya başladığında 3. sınıf öğrencisi olduğunu ve her gün "Okula gidebilecek miyim, okula girebilecek miyim" diye korkular yaşadıklarını aktaran Aslan, 4. sınıftayken şartların iyice zorlaştığını belirterek, mezun olduğu 1999 yılının, öğretmenliğe sınavsız başvuru için son yıl olduğunu, daha sonraki yıllarda Devlet Memurluğu Sınavı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın başladığını hatırlatarak şöyle devam etti:
 
"Bugün öğretmenler başörtülü görev yapabiliyorlar lakin biz dışarıda kaldık. Çünkü o dönemde başvuramamıştık. Biz kendimizi 28 Şubat'ın görünmeyen mağdurları olarak nitelendiriyoruz. Benim durumumda arkadaşlarım var. Kendimizi 28 Şubat mağduru olarak tanımladığımızda karşımızdaki insanlar 'siz mağdur olamazsınız, mağdurlar zaten geri döndüler' diyorlar. Halbuki geri dönenler zaten öğretmenliğe başlayabilmiş olanlardı. İstifa ettikleri için görevleri iade edildi ama biz başvuramamıştık."
 
DİLEKÇESİNE OLUMSUZ CEVAP VERDİLER
 
Son üç yıldır KPSS’ya hazırlandığını ve puanını giderek artırdığını söyleyen Sündüs Aslan, eşi Ahmet Aslan gibi hayalini kurduğu mesleği yapabilmek için gayret ettiğini, ancak sıralama bu yıl bin 115 kişinin alındığını ve kendisinin bin 700. sırada olduğu için dışarıda kaldığını dile getirdi. Aslan Bakanlığa yazı yazdıklarını ancak olumsuz cevap aldıklarını da sözlerine ekledi.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.