'28 Şubat mağdurları yeniden yargılansın'

'28 Şubat mağdurları yeniden yargılansın'

FETÖ’nün hayatını kararttığı insanlar çözüm bekliyor. 28 Şubat sürecinde haksız ve yanlı yargılama sonucu mahkûm olan mağdurlar yeniden yargılanmak için devlet yetkililerinin adım atmasını istiyor. Akit’e konuşan avukatlar, “Mağdurların tüm davaları...

DAVALAR YENİDEN GÖRÜLMELİ

28 Şubat sürecinden bu tarafa binlerce davada FETÖ’nün talimatlarıyla hareket eden çete mensubu hakimler tarafından hayatı karartılan birçok mağdur, yeniden yargılama talep ediyor. Akit’e konuşan avukat Müşir Deliduman, avukat Zafer Çoktan ve Ceyhan Mumcu, “FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen bütün insanların mağduriyetleri ivedilikle giderilmeli. FETÖ’cü savcı ve hakimlerin kumpaslarıyla mahkûm olan mağdurların tüm davaları yeniden görülmelidir” dediler.

“FETÖ/PDY yargı mağdurları sadece mahkemelerden mağdur olmuş değillerdir” diyen Avukat Müşir Deliduman, “Devletin içine sızmış polisleri tarafından uydurulmuş deliller ile mağduriyetler oluşturulmuştur. Terör örgütü ve elebaşının hedefinde İslami grup ve cemaatler olmuştur.  Bu nedenle bu örgütte müzahir polis ve yargı mensupları birinci hedeflerine İslamî grupları koymuşlardır. Mavi Marmara olayı, 28 Şubat ve Tahşiye gibi davalarda bu mağduriyetleri açıkça görmek mümkün. Özellikle birçok Müslümanı FETÖ yargısı mağdur etmiş, haksız cezalar vererek hayatlarını karartmıştır. Bu yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için FETÖ’cülerin mahkûm ettiği, ceza verdiği son 5 yıl içindeki bütün davalar yeniden görülmelidir” dedi.

VATANDAŞLAR TALEP ETSİN

Kurumlarda örgütlenerek kumpaslarla on binlerce insana dava açarak FETÖ’nün mağdur ettiği vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken avukat Zafer Çoktan, “FETÖ’nün avukatları, savcıları ve hakimleri tarafından mahkûm edilerek mağdur edilen vatandaşlarımız yeniden yargılanma talebinde bulunmalı ve ayrıca tazminat davaları açmalıdır. FETÖ, maalesef insanlara yönelik kumpaslar kurarak, sahte deliller üreterek mağdur etmiştir. Bu mağduriyetler özellikle bugün daha net anlaşılıyor. FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen bütün insanların mağduriyetleri ivedilikle giderilmeli. Hatta FETÖ’cü savcı ve hakimlerin kumpaslarıyla mahkûm olan mağdurların tüm davaları yeniden görülmelidir” açıklamasında bulundu.

MUMCU: BEN DE FETÖ MAĞDURUYUM

Kendisinin de bir FETÖ mağduru olduğunu söyleyen avukat Ceyhan Mumcu, “Ben hem FETÖ’nün mağdur ettiği bir kişiyim ve hem de yine aynı örgüt tarafından mağdur edilmiş müvekkillerim var. Fetullah Gülen, Üsküdar’da adres göstererek bana dava açtı. Örgüt lideri ve onların Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı  bana tazminat davaları açtılar. Haziran’da bana dava açtılar ve örgütün savcıları, hakimleri hızlı bir şekilde hareket ederek beni tazminata mahkûm ettiler, avukatlık büroma icra getirdiler. Allah’tan daha sonra Yargıtay kararları bozdu. Bizim gibi FETÖ mağduru olmuş vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili savcılıklara ve HSYK’ya şikayetlerde bulunmalıdır” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.