28 Şubat mağdurları KPSS'ye girmeyecek

28 Şubat mağdurları KPSS'ye girmeyecek

28 Şubat'ta başörtüsü nedeniyle okullardan atılarak af yasasıyla yeniden okullarına dönenler KPSS'ye girmeyecek. Afla birlikte mezun olan mağdurlar kurum içi sınavla kamuya alınacak.

28 Şubat döneminde başörtüsü nedeniyle okuldan atılanlardan devlet memuru olmak isteyenler KPSS sınavına girmeyecek. Bu durumda olanlar için kamu kurum ve kuruluşları bu kişileri 28 Şubat döneminin kurallarına göre işe başlatacak. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çalışmaları devam eden içinde taşeron işçi çalıştırılmasına ilişkin kuralların da yer aldığı torba yasa teklifine bazı maddeler eklemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda AK Parti bir önerge ile 28 Şubat dönemine ilişkin bir düzenleme konulacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile konulan madde kapsamında 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversitelerden atılanlara devlette işe girmede bazı kolaylıklar sağlanacak. Yapılacak düzenlemeye göre 28 Şubat sürecinde başörtüsü kullandığı için disiplin cezası alıp üniversiteden atılan, daha sonra çıkan aflardan yararlanıp okula dönüp mezun olanlar KPSS sınavına girmeyecek. Bu durumda olanlar işe girmek istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak. Kurumlar 28 Şubat sürecinde hangi yöntemle personel alıyorsa bu kişilerin başvurularını da ona göre değerlendirecek. 28 Şubat döneminde kamu kurumlarının büyük çoğunluğu ihtiyacı olan personel için kendisi yazılı, arkasından da sözlü sınav yaparak eleman alıyordu. Kurumlar kendilerine başvuran 28 Şubat mağdurları için de aynı yolu izleyecek. Kendisine başvuranları önce yazılı, sonra da sözlü sınava tabi tutacak. Bu sınavları geçen işe başlayacak. Bu haktan yararlanmak isteyenler, 28 Şubat'ta sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden atıldığını kanıtlamak zorunda olacak.

YÖK'ten "'başörtüsü nedeniyle okuldan atıldığına' yönelik belge alacak. Başörtüsü gerekçesiyle üniversiteden atılan ve bu haktan yararlanacak kişi sayısının 50 civarında olduğu belirtiliyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.