28 Şubat mağdurları için bir araya geldiler

28 Şubat mağdurları için bir araya geldiler

Sabah Namazı Devrimi Hareketi'nin çağrısıyla Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi'nde toplanan bazı vatandaşlar, 28 Şubat'ta mahkum olanların serbest bırakılmasını istedi.

Sabah Namazı Devrimi Hareketi'nin çağrısıyla namaz vaktinde Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi'nde toplanan bir grup vatandaş, 28 Şubat'ta mahkum olanlar için adalet çağrısında bulundu.

Namaz kıldıktan sonra caminin avlusunda toplanan vatandaşlar, üzerinde "28 Şubat Mahkumları için Özgürlük" yazılı pankart taşıdı.

Gazeteci-yazar Adem Özköse, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, yıllardır haksız yere hapiste tutulan yüzlerce 28 Şubat mağduru bulunduğunu söyledi.

28 Şubat darbesiyle gerçekten hesaplaşmak isteniyorsa önce 28 Şubat mağdurlarının cezaevinden çıkarılması gerektiğini ifade eden Özköse, "Bir yandan 28 Şubat darbesini gerçekleştirenler müebbet hapis istemiyle yargılanırken, öte yandan 28 Şubat mağdurları da hala hapiste tutuluyor. 20 yıldan fazladır hapis yatan insanlar var. Bu ülkenin gençleri olarak bir daha darbeler yaşansın istemiyoruz. Herkese hak ettiği cezanın verilmesini istiyoruz." dedi.

Avukat Cihat Gökdemir de iki yıl önce aynı günlerde 28 Şubat mağduru Halil Kantarcı'nın bu etkinliğe katıldığını hatırlatarak, "Şehit Halil Kantarcı bu ülkede anayasal düzeni yıkmak suçuyla yargılanmış ama bu ülkeyi ayakta tutmak için canını vermekten çekinmemiş bir kardeşimizdir." diye konuştu.

Gökdemir, Halil Kantarcı ile hapis yatan başka mahkumların hala hukuki olarak içi boş dosyalardan cezaevinde bulunduklarını vurgulayarak, "Bu insanlar yargılanmaya başladıkları esnada ben hukuk fakültesinde öğrenciydim. Okul bitti, avukatlık yıllar oldu, çoluk çocuğumuz oldu ama o kardeşlerimiz hala içerideler. Şimdi bu sene bir ümit doğdu. İnşallah bu sene son 28 Şubat olsun diye arkadaşlar bir kampanya başlattılar. Artık bu zulüm bitsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.