'28 Şubat davasıyla darbe zihniyeti de yargılanmakta'

'28 Şubat davasıyla darbe zihniyeti de yargılanmakta'

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, "İnanıyoruz ki bugün sadece 28 Şubat darbesini yapan darbeciler değil, darbe zihniyetinde olanlar da bu mahkeme önünde yargılanmaktadır." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 28 Şubat davasına ilişkin, "İnanıyoruz ki bugün sadece 28 Şubat darbesini yapan darbeciler değil, darbe zihniyetinde olan, aklından darbe geçiren, milletin iradesini beğenmeyenler de bu mahkeme önünde yargılanmaktadır." dedi.

Turan, Önder İmam Hatipliler Derneği, 28 Şubat Kadın Platformu üyeleri ve 28 Şubat davası avukatlarıyla davanın görüldüğü Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kendisinin de 28 Şubat sürecinin mağdurlarından biri olduğunu belirten Turan, 28 Şubat'ın, Türk tarihinin en karanlık lekelerinden biri olduğunu ve davanın sanıklarının en ağır şekilde cezalandırılmalarını beklediklerini söyledi.

28 Şubat'ın, millet iradesi, demokrasi, hukuk, inanç özgürlüğü ve insan haklarına vurulmuş en ağır darbelerden biri olduğunu vurgulayan Turan, "O günleri yaşayanlar bunu çok iyi bilir. O günler acının, inanca yönelik taarruzun, hak ve hukuk gasbının karanlık günleriydi. 28 Şubat, milletin seçtiği hükümeti, milletin emanet ettiği silahlarla siyonist emperyalistlerin yönlendirmesiyle alaşağı edildiği günlerdi." diye konuştu.

Turan, 28 Şubat döneminin tek sorumlusunun yargılanan sanıklar olmadığını, diğer sorumluların da mahkeme önüne çıkarılmasının gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"O dönem darbeciler, 'Bu darbe bin yıl sürecek' demişlerdi. 21 yıl sürmeden yine bir şubat günü mahkeme önüne çıktılar ve kendileri toplamda 2 bin yıl ceza ile yargılanıyorlar. İşte adalet böyle tecelli eder. Bir şubat gününde mahkemeye çıkar, millete yaptıklarınızın hesabını verirsiniz. İnanıyoruz ki bugün burada sadece 28 Şubat darbesini yapan darbeciler değil, darbe zihniyetinde olan, aklından darbe geçiren, milletin iradesini beğenmeyenler de bu mahkeme önünde yargılanmaktadır. Bunun bir ibret, bir ders olması gerektiğini düşünüyoruz."

Önder İmam Hatipliler Derneği

Önder İmam Hatipliler Derneği üyeleri adına açıklama yapan Hasan Hüseyin Kalender de 28 Şubat'ın demokrasiye, milli iradeye ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyet hükümetine karşı gerçekleştirilmiş bir darbenin adı olduğunu belirtti.

Kalender, "Millet iradesiyle iktidara gelmiş milli kadroları hazmedemeyen birtakım karanlık odaklar, millete rağmen darbe yapmak için birtakım planlar kurmuş ve aktörler belirlemişlerdir. Oynadıkları oyunlarla seçilmiş meclisi ve hükümeti itibarsızlaştırmaya çalışanlar, provokatif eylemler ve gazete manşetleriyle sözde irtica tehdidiyle psikolojik hareket yürütmüşlerdir." ifadelerini kullandı.

28 Şubat Kadın Platformu Başkanı Mine İpek de başörtüsü dolayısıyla 28 Şubat döneminde okudukları üniversiteden atıldıklarını ve çeşitli mağduriyetler yaşadıklarına dikkati çekerek, davanın takipçisi olduklarını ve çıkacak kararla mağduriyetlerin giderileceğine inandıklarını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.