28 Şubat 15 Temmuz'un ön hazırlığıymış birbirlerine bağlılar

28 Şubat 15 Temmuz'un ön hazırlığıymış birbirlerine bağlılar

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş "Bugün hala 28 Şubat'tan dolayı içerde olan, mağduriyetleri giderilemeyen arkadaşlarımız var. 28 Şubat, 15 Temmuz'un ön hazırlığıymış, birbirlerine bağlılar" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen "28 Şubat’tan 15 Temmuz’a darbeler ve FETÖ ihaneti" konulu panelin ilk oturumu gazeteci Serdar Arseven'in yönetiminde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen'in katılımıyla yapıldı.

Kurtulmuş, panelde yaptığı konuşmada, 28 Şubat konusunda çok konuşmak istemediğini, 15 yıl süren üniversiteden uzaklaştırıldığı dönemde sadece 28 Şubat yıl dönümlerinde gazetecilerin neler hissettiğini sorduğunu söyledi.

28 Şubat müdahalesinin önceki darbelere göre en büyük farkının etkilerinin daha uzun sürmesi olduğunu ve bazı şeylerin yaşanarak öğrenildiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"O dönemde öğrendik ki, en yakınımızda görünen insanlar bile bizi terk etti. O yüzden kalabalıklar bizi hiç yanıltmasın. Darboğazlar sırasında, herhangi bir tehlike ortaya çıktığında sadece 3-5 kişi kalıyoruz. Onun için hiç unutmuyorum, çocuklarımın okuduğu okulda kütüphanedeki görevli başörtülü olduğu için işten çıkarılmıştı. Biz sadece bellli bir zihniyetten çekmedik, ona dikkat çekmek istiyorum. Bize benzeyen insanlar da bizi terk etti, bize benzeyen insanlar da arkamızda durmadılar."

Sevgi Kurtulmuş, kendisinin akademisyen olmasının yanında aynı zamanda bir siyasetçi eşi olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef bazı dönemlerde bazı şeyler yaşanıyor ve çok çabuk unutuluyor. Bir takım insanların mağduriyetlerin giderilmiş olması, her şeyin sütliman olduğu anlamına gelmesin. Bugün hala 28 Şubat'tan dolayı içeride olan, mağduriyetleri giderilemeyen arkadaşlarımız var. 28 Şubat, 15 Temmuz'un ön hazırlığıymış, birbirlerine bağlılar. Bu mücadele başörtü ve imam hatipliler üzerinden belirdi ama mesele başörtüsü değildi. Bizim kendimizin iyi yetiştirmemiz lazım, çok aklıbaşında şeyler yapmamız lazım ve kendi insanımıza sahip çıkmamız lazım. 28 Şubat'ın yaralarının hala sarılmadığını biliyorum."

Üniversiteden disiplin suçuyla atıldığını hatırlatan Kurtulmuş, daha sonra AK Parti hükümeti tarafından çıkarılan kanunla emekli olmak için başvurduğunda 16 yıllık memuriyetine rağmen disiplin suçu gerekçesiyle bunun gerçekleşmediğini vurguladı.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.