28 Ekim'de okullar tatil mi? Yarım Gün mü?

28 Ekim'de okullar tatil mi? Yarım Gün mü?

2016 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Cumartesi gününe denk gelecek olması Resmi Tatil bekleyenleri üzdü. Üstüne okullarda yapılacak törenler dolayısıyla Cumartesi tatili de kaynayacak. Peki bir önceki gün, 28 Ekim Cuma tatil ilan edildi mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Kuruluş yıldönümü kutlanacak. Resmi Tatil olan bu milli bayramın Cumartesi gününe denk gelecek olması gözleri 28 Ekim 2016'ya çevirmiş durumda. Pek çok kişi 28 Ekim Cuma Tatil mi? Yarım Gün mü? Sorusunun yanıtını merak ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Cumartesi gününe denk gelecek olması ile kamu kuruluşları ile özel sektörde çalışanlardan tatil fırsatından faydalanamayacak. Ayrıca okullarda yapılacak ve katılımı zorunlu olan törenler de haftasonu tatilinden yarım gün götürecek.

28 Ekim 2016 Cuma Yarım Gün Mü?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan önceki gün olan 28 Ekim Cuma tatil değil. Önceki senelerde milli bayram öncesi günü yarım gün tatil ilan eden MEB'den ise henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmiş durumda değil. Fakat kanunda Milli Bayram Tatilleri önceki günlerin saat 13.00 saatinden itibaren başlıyor. Yani kesin bir açıklama olmasa da yarım gün tatil olması olası. Resmi bir açıklama geldiği an Risale Haber.com'da yayınlanacak.

29 Ekim'de ise törenler mutlaka yapılacak. 31 Ekim Pazartesi günü okullar ve resmi kurumlar mesailerine kaldığı yerden devam edecekler.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum