28 Ekim Cuma yarım gün tatil mi? Okullar yarım gün mü olacak?

28 Ekim Cuma yarım gün tatil mi? Okullar yarım gün mü olacak?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı giderek yaklaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Kuruluş Yıldönümü'nün kutlanacağı bu milli bayram Cumartesi gününe denk geliyor. Resmi Tatil'in bu şekilde kaynaması sonucu akıllara 28 Ekim Günü Yarım gün tatil mi sorusu geldi.

Her yıl 29 Ekim'de kutlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Cumhuriyet Rejimini ilan etmesinin yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2016 yılı için de yaklaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Kuruluş Yıldönümünün kutlanacağı 29 Ekim 2016 tarihi pek çok kişiyi üzen bir şekilde Cumartesi gününe denk geliyor. Gerek Resmi Tatil'in Haftasonu tatili ile kaynaması, gerekse sabahtan yapılacak olan törenlerin olması nedeni ile Haftasonu tatilinin bir bölümünün de iptal olması Öğrenci ve Öğretmenlerin gözünü 28 Ekim 2016 Cuma gününe çevirdi.

28 Ekim 2016 Cuma Yarım gün tatil mi? Okullar Yarım gün mü olacak?

Milli Bayramların önceki gününün yarım gün tatil olup olmaması ile ilgili 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller ile ilgili kanuna bakıldığında;

"1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." ifadesini görürüz.

Yani 28 Ekim 2016 Cuma günü saat 13.00'den sonra tatil olacak. Bu da okulların yarım gün tatil olması demektir. Okullar ve tüm kamu kuruluşları sadece sabah hizmet verecek. 29 Ekim 2016 Cumartesi günü sabahtan tören olacak. O gün Destekleme ve Takviye kursları da yapılmayacak.

Yine de konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama geldiği an sizi bilgilendireceğiz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.