28 Ekim Cuma günü yarım gün tatil olacak mı?

28 Ekim Cuma günü yarım gün tatil olacak mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her sene olduğu gibi bu sene de kutlanacak. Fakat Resmi Tatil'in Cumartesi günü ile kaynaması gözleri bir önceki güne çevirdi. Herkes 28 Ekim Cuma günü yarım gün tatil mi? sorusunu soruyor. Beklenen açıklama geldi mi?

29 Ekim 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 93.Kuruluş Yıldönümü kutlanacak. Yaklaşan Resmi Tatil maalesef bu sene Cumartesi gününe denk geliyor. Bu da hem Resmi Tatil'in kaynaması demek, hem de Cumartesi yapılacak törenler nedeniyle haftasonunu tatilinden yarım gün kaynaması anlamına geliyor. Bu durum pek çok kişinin gözünü kulağını 28 Ekim Cuma için yapılacak açıklamaya çevirdi. Beklenen açıklama  Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi mi?

28 Ekim 2016 Cuma günü Yarım Gün tatil olacak mı?

Pek çok kişinin sorduğu 28 Ekim 2016 Cuma günü okullar ve kamu kuruluşları yarım gün tatil olacak mı? sorusu MEB Tarafından henüz yanıtlanmış değil. Tahminler 28 Ekim'in yarım gün tatil edileceği yönünde. Konu ile ilgili Milli Bayramlar Kanunu'nda da Resmi Tatil'in bir önceki günü saat 13.00'den sonra izin olacağı yazılı. Bu yüzden MEB yarım gün tatil açıklamasını da 1-2 gün içinde yapabilir. Açıklama geldiği an sizlerle paylaşacağız.

Ulusal Bayramlarla ilgili 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'un 1. maddesinde; "1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." yazmaktadır.

29 Ekim'de törenler olacağından, o gün yapılacak olan kurslar da iptal olacaktır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.