27 Kurra hafız imama icazet töreni

27 Kurra hafız imama icazet töreni

Aşere Takrip İhtisas kursunu bitiren 27 kurra hafız imamı daha icazet alıyor.

İstanbul Müftülüğü’nün açtığı Dülgerzade Kur’an Kursu ve Sadullah Çelebi Darul Kurrası’nda Şeyh-ül Kurra H. H. Mikdat Temiztürk ve Osman Aydın hocaefendilerin nezaretinde Aşere Takrip İhtisas kursunu bitiren 27 kurra hafız imamı daha icazet alıyor. Kurra hafız imamlar, 3 yıl boyunca hem imamlık görevlerini yerine getirdiler, hem de düzenli olarak Fatih’te bulunan kursa giderek ihtisas eğitimini tamamladılar. İcazet merasimi; Reisül Kurra Hafız Ahmet Arslanlar’ın riyasetinde Pazar günü Fatih Şehzadebaşı Camii’nde gerçekleştirilecek. Programa İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı başta olmak üzere, birçok müftü ve davetlinin katılması bekleniyor.

Hanımlar için de yer ayrılan program, Pazar günü saat 11.30’da başlayacak. Öğle namazının ardından, güzel sesli hocalar katılımcılara Kur’an ziyafeti sunacaklar. Daha sonra kursu bitiren kurra hafız imamların icazet kıraati gerçekleştirilecek. Ardından da kurra hafızların icazetnameleri kendilerine takdim edilecek. Program sonunda katılımcılara yemek ikramında da bulunulacak.

Dülgerzade Aşere Takrib İhtisas Kursu’nun tarihi çok eskilere dayanıyor. Cumhuriyet kurulmadan önce de faaliyet gösteren bu kurs, Cumhuriyetin kurulmasının ardından bir dönem kapalı kalsa da daha sonra tekrar açılmış. Kurs onlarca senedir, eğitim ve öğretimine devam ediyor.
 

Yeni Akit