26. Arap Birliği Zirvesi başladı

26. Arap Birliği Zirvesi başladı

26. Arap Birliği Zirvesi, Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde başladı.

Mısır'ın ev sahipliği yaptığı zirveye 14 ülke liderler, 7 ülke ise temsilciler düzeyinde katıldı. Şarm eş-Şeyh'te düzenlenen zirve, birlik ve beraberliği vurgulayan Kur'an-ı Kerim ayetlerinin tilavetiyle açıldı.

Zirvede söz alan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Yemen'e yönelik dış müdahalenin Husileri meşruiyete karşı darbe yapmaya sevk ettiğini belirterek, "Bu gelişme, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdit oluşturdu" diye konuştu.

"Husilerin kendilerine yöneltilen uyarıları dikkate almadığını" vurgulayan Kral Selman, Körfez ülkelerinin, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yardım çağrısına karşılık verdiğini savunarak, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasında Arap ülkelerinin içinde bulunduğu siyasi krizlere de değinen Kral Selman, "Arap ülkelerinin içinde bulunduğu acı verici durum, iç çekişmeler ve dökülen kanlar, ülkelerimizde istikrarsızlık isteyen bir kısım bölgesel gücün, başını çektiği mezhepçiliğin sonucudur" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.