250 haneli Hayrat Köyü

250 haneli Hayrat Köyü

Hama, Humus, Lazkiye, Halep, ve Türkmen köylerinden gelen mültecilerin bir çoğu bu köye yerleştirildi.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Hama, Humus, Lazkiye, Halep Ve Türkmen Köylerinde Düzenlenen Hava Saldırıları Nedeniyle Evlerinden Olan Aileler, Sığındıkları İdlib’teki Okullarda Barınmaya Başlamışlardı
Okulların Açılması Ve Havaların Soğumasıyla Zor Durumda Kalan Ailelerin İmdadına Hayrat İnsan Yardım Derneği Yetişti. Mağdur Ailelerin Sesine Kulak Veren Dernek Yetkilileri, Hazırlanan Projeyle, 250 Haneden Oluşan Yaklaşık 500 Kişinin Yaşadığı Köy Oluşturdu.
 
“Hayrat Köyü” Hayrat yardım derneğinin başkanı Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıldı
Hayrat Köyü 250 haneden oluşan yaklaşık 500 kişilik yaşam alanıyla, artık evlerinden uzak zor şartlarda yaşamaya gayret eden Suriyelilere daha iyi şartlarda yaşamanın kapısını açıyor.
Suriye’de bitmek bilmez savaş yaklaşık 6 milyon insanı hem evlerinden hem de vatanlarından uzak yerlerde yaşamaya mahkûm etti. Birçok Suriyeli başka bölgelerdeki okullara ve çadır kentlere sığınmak zorunda kaldı. Havaların soğuması ve eğitim ihtiyacının da giderilmesi için okullara sığınan mültecilere yeni yer arayışları başladı. Hayrat Yardım Derneği şefkat elini uzatarak buralardaki mültecilere Suriye’nin Halep ilinin İdlip ilçesi'nin Salkin kasabasında bir köy kurdu. Hama, Humus, Lazkiye, Halep, ve Türkmen köylerinden gelen mültecilerin bir çoğu bu köye yerleştirildi.
İki odalı hazırlanan bu evlerin gıda dahil bütün ihtiyaçları Hayrat Yardım Derneği tarafından sağlanıyor. 
Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün, Yaptığı Açıklamada, Suriye’de Yaşanan Drama Sessiz Kalmadıklarını Söyledi.
İdlib Kentine Bağlı Salkin Kasabasında Kurulan Köyün Önemine İşaret Eden Aygün, “Kurduğumuz Köydeki Evlerin Her Türlü İhtiyaçları Karşılanmaya Devam Edeceğiz. Bize Destek Veren Vatandaşlarımızdan Allah Razı Olsun” Dedi.
Köydeki Evlerin Kanalizasyonuna Kadar Her Şeyin Düşünüldüğünü İfade Eden Aygün, Dini, Vicdani Ve İnsani Olarak Mazlum İnsanlara Her Zaman El Uzatmaya Devam Edeceklerini Belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.