250 bin şehide 250 bin hatim

250 bin şehide 250 bin hatim

Babaeski İlçe Müftü Vekili Zekeriya Doğrusözlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu 250 Bin Şehide 250 Bin Hatim kampanyası hakkında bilgi verdi.

İlçe Müftü Vekili Zekeriya Doğrusözlü, hatim kampanyasıyla ilgili bilgi verdi. Doğrusözlü, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı önemli Çanakkale Destanı adına Çanakkale Zaferi adına Çanakkale şehitleri adına onlara karşı hassasiyet onlara karşı duyarlı olma adına tarihi şuuru uyandırma adına ciddi bir girişim. Bu nasıl yapılabilir, onları yad ederek. Bizim dinimizde onları nasıl yad ederiz, onların arkasından dua ederiz. En büyük dua da Kuran-ı Kerim'dir, onlara hatim indirmektir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı da hem halkımızda Çanakkale Savaşı'na dair bir halk şuuru uyandırma hem de onlara dua etmek için hatim kampanyası başlattı. Hem de hatim kampanyası da orada şehit edilen 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyası. Bunu Çanakkale Zaferi'nin olduğu 18 Marttan 2-3 ay öncesinden başlatılıyor ki, o tarihe kadar 250 bin hatim sayısına ulaşılabilsin diye. Şimdi bu kampanya başladı geçen haftadan itibaren bütün il ve ilçelerdeki müftülüklere duyuru yapıldı. Burada bütün il ve ilçe müftülükleri personeline belli sayıda rakamlar verildi” dedi.

“18 MARTTA HATİM DUASI YAPILACAK”

Bu iş din görevlileriyle Cuma'dan yapılan ilanlarla halka duyurulacağını aktaran Doğrusözlü, “Onun dışında halkımız, cemaatimiz direk müftülü ve din personeline ulaşmadan da Diyanet İşleri Başkanlığı'nı arayıp, sosyal medya hesaplarına ulaşıp, 'ben bu kadar hatim indirdim, benden de bu kadar' diye ismini soy ismini ve sayısını da bildirerek te olabiliyor. Bütün hatimler bitirildikten sonra da 18 Martta hatim duası yapılacak. Orada yapılacak merasim geçen sene de olduğu gibi bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız o törenin sonunda bir hatim duası yapmışlardı. Aynı şekilde bugün de 100.yılın yapıldığı törenlerde de bir hatim duası yapılacak” diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.