25 Temmuz 2016 Dolar Fiyatı- Dolar Düşüyor Mu?

25 Temmuz 2016 Dolar Fiyatı- Dolar Düşüyor Mu?

Dolar fiyatları ne kadar? Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle dolar geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi gördü.

Piyasalar geçen haftaki sert satış baskısının ardından bir miktar sakinleşti. 

Bankacılar bu hafta piyasalarda siyasi adımların, olası kredi notu gelişmelerinin ve Merkez Bankası'nın yarınki enflasyon raporunun ön plana çıkabileceğini belirttiler.

DOLAR 3,03'ÜN ALTINA İNDİ

Dolar, haftanın ilk işlem gününde 3,04'ün altına geriledi. Dolar/TL geçen hafta 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmış oldu. 

BORSADA HIZLI YÜKSELİŞ

Geçen hafta büyük kayıplar yaşayan borsa yeni haftaya pozitif başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,95 yükselişle 72.422,65 puandan açıldı. Endeks daha sonra kazançlarını artırdı. BIST 100 endeksi sürekli müzayede işlemlerine verilen araya yüzde 2,94 yükselişle 73.848,84 puandan girdi. Endeks ikinci yarıda kazançlarını yüzde 3'ün üzerine çıkardı.

Cuma günü en düşük 70.426,16 puanı gören BIST 100 endeksi, bu seviyede etkisini artıran tepki alımları ile kayıplarını telafi ederek günü yüzde 0,20 yükselişle 71.738,43 puandan kapanmıştı.

BORSA NEDEN YÜKSELİYOR?

Analistler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası geçen hafta ortalama yüzde 13'ün üzerinde değer kaybeden hisse senedi piyasalarında tepki alımlarının güçlendiğine dikkati çekiyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 72.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini aktaran analistler, yükseliş isteğinin devam etmesi için 74.000 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiriyor. 

GÖZLER MB VE FED'DE

Analistler, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu ve çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.

 

NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.