25 Haziran tatil mi? Seçimden sonra idari izin verilecek mi?

25 Haziran tatil mi? Seçimden sonra idari izin verilecek mi?

Türkiye'nin en kritik seçimi gelip çattı. 24 Haziran Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek. Sandıklarda görevli çok sayıda memur olması kafaları karıştırıyor. 25 Haziran Pazartesi tatil olacak mı?

24 Haziran 2018 Pazar günü 27.Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için 50 milyondan fazla seçmen sandık başında olacak. Türkiye'nin bu kritik seçiminden sonra pek çok soru işareti oluşacak. Sandıkta görev alacak memurlar 25 Haziran idari izin olacak mı? sorusuna yanıt arıyor. Peki 25 Haziran tatil mi? 

Öğretmenlerin idari izinleri daha önce çözüldü. Öğretmenler bayram öncesi çalışarak seçim atmosferine tatilde girecekler. Açıklama MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Tekin, konu ile ilgili;"Öğretmenlerimizin, mesleki çalışma takvimini hem bayramlarını güzelce geçirebilmeleri hem de seçim sürecinde demokratik haklarını rahatça kullanabilmeleri açısından revize ettik. Öğretmenlerimiz mesleki çalışmalarının ilk haftasını, 9-13 Haziran tarihleri arasında, görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını, 18-22 Haziran tarihleri arasında ise istedikleri il ve ilçelerde başvurularını yaparak yürütecekler. 14 Haziran Arife Günü ve 25-29 Haziran tarihleri arasında idari izinli sayılacaklar."

25 Haziran memurlara tatil mi?

Sandıkta görev alacak olan öğretmenler idari izinli olacaklar. Fakat 25 Haziran'ın memurların tamamına tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yetkililer ise 25 Haziran'ın tatil olmayacağını düşünüyor. Seçimden sonra mesai normal akışında sürecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.