'25 Aralık darbeye teşebbüs' davasının duruşması yarına ertelendi

'25 Aralık darbeye teşebbüs' davasının duruşması yarına ertelendi

FETÖ/PDY'nın takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Bu sırada söz alan bazı sanık avukatları, dışarı çıkarılan tutuklu sanıkların, savunma yapan tutuksuz sanıkların ifadelerini dinlemeleri gerektiğini ve soru soracaklarını belirterek, salona alınmasını istedi.

Tutuklu sanıklar mahkeme başkanının talimatı ile tekrar salona alındı. Duruşmada, savunma yapan 3 sanık, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların savunmalarına ara vererek, duruşmayı yarına erteledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.