'25 Aralık darbeye teşebbüs' davasında 11. duruşma

'25 Aralık darbeye teşebbüs' davasında 11. duruşma

Firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 69 sanığın yargılandığı "25 Aralık darbeye teşebbüs" davasının 11. duruşması başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davanın 11. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı ile Kazım Aksoy, İbrahim Şener, Arif İbiş, Mehmet Habip Kunt, Mehmet Fatih Yiğit, Mustafa Demirhan ile 17 tutuksuz sanık katıldı. Başka suçtan tutuklu 3 sanık da duruşmada hazır bulundu.

Firari sanıklar Fetullah Gülen, Gülen'in yardımcısı olduğu belirtilen Sinan Dursun ve eski emniyet müdürü Hamza Tosun ise duruşmaya gelmedi.

Söz alan tutuklu sanık Yakub Saygılı'nın avukatı Muammer Aydın ile bazı sanıkların avukatlarından Seyfettin Dayan, cezaevlerindeki şartlar ve dosyadakievrak örneklerinin teslim edilememesi nedeniyle müvekkillerinin savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek, bu durumda savunma yapmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Duruşmaya bir süre ara verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.