24 Haziran oy kullanma saatleri | Seçimlerde oy kullanma kaçta başlayacak? Kaçta bitecek?

24 Haziran oy kullanma saatleri | Seçimlerde oy kullanma kaçta başlayacak? Kaçta bitecek?

Türkiye yarın tarihinin en kritik seçimlerinden birine gidiyor. 60 milyona yakın seçmen sandık başında olacak ve oy kullanacak. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacak? İşte 24 Haziran oy kullanma saatleri...

Milyonlarca insanın heyecanla beklediği gün gelip çattı. Milyonlarca seçmen 27.Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidecek. Türkiye'nin bu önemli seçiminde oy kullanma saatleri merak ediliyor. 24 Haziran Pazar günü 59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullanacak. Oy kullanma işlemi kaçta başlayacak? kaçta bitecek?

24 Haziran 2018 oy kullanma saatleri

Bu yıl karşımıza çıkan ilk detay doğu ve batı illeri arasında oy verme saatlerinde bir farklılık olmaması. Daha önceki bazı seçimlerde oy verme işlemi doğu illerinde bir saat erken başlayıp, bir saat erken bitiyordu. Bu sene tüm Türkiye'de oy verme işlemi eş zamanlı olarak olup bitecek.

Türkiye genelinde oy verme işlemi saat 08.00'da başlayacak. 9 saat sürecek olan oy verme işlemi 17.00'da sona erecek. 17.00'da sandık başında olup sıra nedeniyle hala oyunu verememiş olan seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oy verebilecek. Fakat 17.00'dan sonra sandığa gelenler oy veremeyecekler.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.