23 cami çocuklara tahsis edildi

23 cami çocuklara tahsis edildi

Diyarbakır Müftülüğü, Ramazan'da çocukları unutmadı. Çocuklar, teravih ve diğer vakit namazlarında yetişkinlerle buluşup namaz kılabilecek.

Diyarbakır Müftülüğü, çocukları teravih ve diğer vakit namazlarında yetişkinlerle buluşturup birlikte ibadet etmelerini sağlamak amacıyla kent merkezindeki 23 camiyi çocuklara tahsis etti.
 
Çocukların belirlenen camilere yönlendirilmesiyle, çocuk cemaatin yetişkinlerden daha fazla olması hedefleniyor.
 
İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, AA muhabirine, çocukların yetişkinlerden daha fazla camiye gidişini sağlamak için ramazana özgü bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, bu kapsamda kent merkezinde belirledikleri 23 camiyi çocuklara tahsis ettiklerini söyledi.
Çocukları teravih ve diğer vakit namazlarında yetişkinlerle buluşturup birlikte ibadet etmelerini sağlamak istediklerini kaydeden Erdoğmuş, bu uygulamanın cemaate ayrı bir heyecan ve coşku getireceğine inandıklarını belirtti.
 
"Diyarbakır bir ilki gerçekleştirerek belirlediğimiz camilere çocukları yönlendiriyoruz. Bu sayede çocuk cemaat sayısı yetişkinlerle yarışacak ve belki de onları geçecek" diyen Erdoğmuş, cemaatten çocuklara yardımcı olmalarını beklediklerini kaydetti.
- "Bu uygulama ramazana ayrı bir renk ayrı bir güzellik katacak"
 
Erdoğmuş, yetişkinlerin çocuklara camiyi ve cemaati sevdirecek tavırlar sergilemeleri gerektiğine işaret ederek, yetişkinlerin çocuklara şefkat göstermesi gerektiğini dile getirdi.
 
Çocuk cemaatin ramazana ayrı bir mana kazandıracağına dikkati çeken Erdoğmuş, "Bu masum çocuklarımızın camiye gelişi hem ramazana hem de tutacağımız oruca değer katacaktır. Bu ramazanın nasibini kazanma noktasında hassas davranmak durumundayız. Tüm bunlar göz önüne alınarak camiye gelen çocuklara ilgi ve alaka gösterilmesini istirham ediyoruz. Bu uygulama 11 ayın sultanı ramazana inşallah ayrı bir renk ayrı bir güzellik katacaktır" diye konuştu.
 
Yaz Kuran kursu öğrencilerinden Furkan Akbak (12), ramazan ayında bazı camilerin çocukların ibadeti için tahsis edilmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, yönlendirildikleri camilerden evlerine en yakın olanını tercih edeceklerini söyledi.
Akbak, bu uygulamayı ilk kez duyduğunu anlatarak, "Bize özel bu çalışma ile belirtilen camilere seve seve gideceğiz" dedi.
 
Çocuk cemaat için tahsis edilenlerin, Ofis, Doğu Yapı, Nur, Hz.Süleyman, Nebi, Hançeri Güzel, Cebel-i Nur, Hz. Hamza, Bediüzzaman, Demirok, Diclekent, Ahmed-i Hani, Berat, Sümer, Yeşil, Abdülcelil, Abide, Kaynartepe, Hüseyin Akyol, Toplu Konut, Şefik Efendi, Muhammediye ve MTA Cami olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.