22 milyon öğrenci ve öğretmene meteoroloji anlatılacak

22 milyon öğrenci ve öğretmene meteoroloji anlatılacak

Türkiye’de 22 milyon öğrenci ve öğretmen, bundan böyle meteorolojik faaliyetlerden günlük haberdar olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında "Meteorolojik Faaliyetlerin Anlatılması"na ilişkin iş birliği protokolü Eskişehir Valiliği’nde imzalandı. Valilik İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen imza törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Eroğlu, imzalanan protokolle meteorolojik faaliyetlerin bütün okullarda öğrencilere tanıtılacağını söyledi.

Protokol kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü elemanlarının okullara giderek bilgilendirmeler yapacağını belirten Bakan Eroğlu, "Küresel iklim değişikliği yüzünden bir takım anlık yağışlar, ikaz durumları söz konusu olabiliyor. Meteoroloji teşkilatımız son yıllarda en ileri teknolojileri bünyesinde topladı. Dolayısıyla bilgi çok. Fakat bu bilgiyi kim, nasıl, nereden alacak bu konuda yeteri kadar bilgi yok.” diye konuştu.

Şuan şehrin herhangi bir ilçesindeki hava durumunu dünyanın her yerinden görmenin mümkün olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Haftalık tahminleri görmek mümkün. Hatta karayolunda buzlanma var mı yok mu bunları dahi meteorolojinin internet sitesinden görmek mümkün. Tabi bunları vatandaşlarımızın öğrenmesi açısından en uygun yol tabi Milli Eğitim Bakanlığı. Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de en çok camiası olan bir bakanlık. Öğretmen ve öğrencilerle birlikte 22 milyon kişiye bunu aktarmanın mutluluğunu yaşayacağız. Dolayısıyla bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol hazırladık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü elemanları bütün okullara giderek, iklim değişikliği hakkında, genel meteorolojik tahminler nasıl yapılıyor ve bunlara nerelerden ulaşmak mümkün bu konular hakkında bilgi verecek."

Bakan Avcı ise bu kadar geniş bir kitle olan eğitim camiasının meteorolojik bulgular konusunda bilgilendirilmesinin çok önemli bir durum olduğunu kaydetti. Bakan Avcı, “Bugün de bir anlamda onun tamamlayıcısı gibi çocuklarımıza hava olaylarını nasıl öğrenebilecekleri, nasıl yorumlayabilecekleri, meteorolojik olguları nasıl değerlendirebilecekleri konusunda eğitim vermek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın uzmanları okullarımızda öğretmenlerimize, öğrencilerimize bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacaklar. Daha sonra Bakan Eroğlu ve Bakan Avcı, "Meteorolojik Faaliyetlerin Anlatılması"na ilişkin iş birliği protokolünü imzaladı. Vali Güngör Azim Tuna ise her iki bakan’a birer tablo hediye etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.