2100 rakımda güreş devesi yetiştiriyorlar

2100 rakımda güreş devesi yetiştiriyorlar

EGE bölgesi'nden Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Kocaköy'e getirilen develer, hergün bakıcıları tarafından 2 saat kar üstünde çalıştırılarak güreşlere hazırlanıyor.

Van'a 143 kilometre uzaklıktaki 2100 rakımlı Kocaköy'de 21 güreş devesi Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan deve güreşlerine hazırlanıyor. Van'ın İran sınırında bulunan Başkale İlçesi'ne bağlı Kocaköy'deki Aydın Erbay'a ait çiftlikte yetiştirilen develer, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tek hörgüçlü güreş develerini Aydın ve İzmir'den yavru olarak alıp getirdiklerini belirten deve bakıcısı Abdulkerim Alkan, çok zahmetli olmasına rağmen develerin elde ettiği başarıların kendilerini sevindirdiriğini söyledi.

HERGÜN 2 SAAT İDMAN

Yaşları 1- 7 arasında değişen 21 deve beslediklerini belirten Alkan, 9 yıldan bu yana  uğraştıkları develere özenle bakım yaptıklarını söyledi. Güreşçi develerin saldırgan ve bakımlarının oldukça zor olduğunu anlatan Alkan, şöyle dedi:

"Bu develeri yavruyken Ege Bölgesi'nden getiriyoruz. Buradaki rakım çok yüksek olduğu için develerin kondisyonu da yüksek oluyor. Hergün develere kar üzerinde 2 saat boyunca idman yaptırıyoruz. Bizim burada yetiştirip sağıttığımız develer de çeşitli tarihlerde yapılan deve güreşlerinde başarı elde ediyor. Develerimizi internet üzerinden satışa çıkarıyoruz. Yaptırdığımız idmanlar sonrası develeri güreştirip videolarını çekip yayınlıyoruz. Taliplileri gelip deveyi satın alıp gidiyor."

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.