'21. Yüzyılda Hz. Muhammed'i Anlamak'

'21. Yüzyılda Hz. Muhammed'i Anlamak'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Peker, 21. yüzyılda Müslümanların en büyük probleminin birbirlerine tahammül edememesi olduğunu söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Peker, 21. yüzyılda Müslümanların en büyük probleminin birbirlerine tahammül edememesi olduğunu söyledi. İnsanların karşısındaki kişiyi olduğu gibi kabul etmesi, fikirlerine saygı duyması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Peker, bunun İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)'in önemli tavsiyelerinden biri olduğunu kaydetti. 

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Samsun Şehit Ahmet Altunoğlu 100. Yıl Lisesi, öğrencilerine yönelik '21. Yüzyılda Hz. Muhammed'i Anlamak' konulu konferans düzenledi. İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta konuşan OMÜ İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

İslam peygamberine getirdiği evrensel değerlerle bakmanın doğru olacağını vurgulayan Prof. Dr. Peker, günümüzün en büyük sorununun halk arasında insanların birbiriyle olan iletişimindeki tahammülsüzlük olduğunu belirtti. Prof. Dr. Peker, "Müslümanlar, birbirlerini olduğu gibi kabul edemiyor. En büyük problemimiz bu. Oysa karşımızdakini olduğu gibi kabul etmeliyiz. Fikirlerine saygı duymalı ama bildiğimiz doğruları da onunla paylaşmalıyız. Bu tabi hak, saygı çerçevesinde olmalıdır. Peygamberimiz de bize bunu öneriyor." dedi.

Öğrencilerin ilgiyle dinlediği konferansta gençlere İslam Peygamberi'nin öğütlerini aktaran Prof. Dr. Hüseyin Peker, "İnsanın yapısında düşünmeden tepki göstermek olduğu için hoşgörülü ve bağışlayıcı olunmalıdır. Kendimiz için istediğimizi bütün insanlar için de istemeliyiz. Onlar için yapabileceğimiz bir şey varsa da yapmalıyız. Akıllı düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Yardımsever olmalı, çevremizdeki insanların sıkıntılarını gidermeye çalışmalıyız. Şefkatli ve merhametli olmaya çalışmalıyız. Hak yememeli, haksızlık yapmamalıyız. Duygularımıza hakim olmayı becerebilmeliyiz. Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışmalıyız. Kendimizle yarışmalı, dün olduğumuz yerde bugün olmamalıyız:" şeklinde konuştu.

haberaktüel