2023'te hedef 8 bin kilometre otoyol

2023'te hedef 8 bin kilometre otoyol

Karayolları Genel Müdürlüğünün projeleriyle Türkiye, 2023 yılında otoyol ağını 7 bin 839 kilometreye çıkaracak.

AA muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, dünyada ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otoyolların birbirleriyle kesintisiz hale getirilmesi için önemli projeleri hayata geçiriyor. Avrupa'yı, Kafkaslar ve Ortadoğu'ya bağlayan Türkiye'de, batıdan doğuya kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak otoyol ağının 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün toplam 65 bin 644 kilometre olan karayolu uzunluğunun 2 bin 244 kilometresini otoyollar oluşturuyor.

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne kadar kamu-özel sektör işbirliği ve Yap-İşlet-Devret (YİD) finansman modeliyle toplam 5 bin 554 kilometre otoyol ağının hizmete girmesi amaçlanıyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye, 2023 yılında 7 bin 839 kilometre uzunluğunda otoyol ağına sahip olacak. Otoyol ağıyla Türkiye, 1000 kilometrekareye düşen 2,5 kilometre otoyol uzunluğunu 10 kilometreye yükselterek,  AB ortalamasına ulaşılacak. Projelerden 535 kilometrelik kesiminde yapım çalışmaları devam ederken, 5 bin 19 kilometrelik projelerin çalışmaları sürüyor.  

Projeler arasında yer alan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) ve Sabuncubeli Tuneli projeleri ile Kuzey Marmara Otoyolu/Odayeri-Paşaköy Kesimi (İstanbul 3. Boğaz köprüsü dahil) Otoyolu Projesi'nin 95 kilometrelik kısmının yapım çalışmalarına başlandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.