2022 Kış Olimpiyatlarına Ramazan ayarı

2022 Kış Olimpiyatlarına Ramazan ayarı

FIFA, Katar'ın evsahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın kasım ve aralık aylarında yapılması fikrinin ön plana çıktığını açıkladı.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2018-2024 yıllarındaki uluslararası maç takvimini belirleyen çalışma grubunun Doha'da düzenlenen son toplantısında, 6 aylık istişarenin ardından Katar'da yapılacak 2022 FIFA Dünya Kupası'nın oynanması için en uygun periyodun kasım-aralık ayları olduğu konusunda fikir birliğine varıldığı bildirildi.

Çalışma grubu tarafından önerilen ve 6 futbol konfederasyonun da desteğini aldığı belirtilen teklifin, 19-20 Mart tarihlerinde İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek FIFA Yönetim Kurulu toplantısında görüşüleceği belirtildi.

Açıklamada, Katar'daki hava sıcaklıklarının futbolcuların ve taraftarların sağlığı açısından tehdit oluşturacağı gerekçesiyle 2022 Dünya Kupası'nın haziran-temmuz aylarında düzenlenmesine olumlu yaklaşılmadığı ifade edildi.

Ayrıca, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın şubat ayında düzenlenmesi, aynı yıl ramazan ayının nisana denk gelmesi nedeniyle turnuvanın gerçekleştirilmesi için kasım-aralık aylarının en uygun seçenek olduğu kaydedildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.