2019 Miraç Kandili ne zaman? Miraç gecesi hangi gün?

2019 Miraç Kandili ne zaman? Miraç gecesi hangi gün?

Üç aylar içinde bulunduğumuz şu günlerde pek çok önemli kandil gecesi de üst üste geliyor. Milyonlarca Müslüman Miraç Kandili için heyecanlı. Miraç Kandili hangi gün? Miraç Kandili ne zaman?

Recep ayının son günlerine doğru giderken Mü'minler 2019 Miraç Kandili ne zaman? sorusuna yanıt aramaya başladı. Pek çok kutsal gece gibi Miraç gecesi de dua, ibadet ve hayır hasenat ile idrak edilecek. İslam Alemi için son derece kıymetli olan Miraç Kandili hangi gün?

Miraç Kandili dinimizde Recep ayının 27. gecesi idrak edilmektedir. Fakat bu tarih Hicri Takvim ile kullandığımız Miladi Takvim arasındaki gün farkından ötürü her yıl değişim göstermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimi içinde Miraç Kandili tarihi de yer aldı.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Dinimizde çok önemli bir yer tutan Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in Recep ayının 27. gecesinde Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya giderek Miraç'a yükselip Allah'u Teala'nın huzuruna çıkması hadisesidir. Bu mübarek gecede namazın beş vakit olması başta olmak üzere Müslümanlara pek çok müjde de beraberinde gelmiştir.

MİRAÇ KANDİLİ HANGİ GÜN?

Mart ayının son günlerini yaşarken vatandaşların aklına Miraç Kandili'nin tarihi takılıyordu. Diyanet takvimine baktığımızda 2019 Miraç Kandili;

2 Nisan 2019 Salı gecesi idrak edilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.