2018'de YGS yapılacak mı? Bu yıl LYS sınavı olacak mı?

2018'de YGS yapılacak mı? Bu yıl LYS sınavı olacak mı?

Üniversitelere girişte eleme için yapılan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için karar bekleniyor. Bu yıl YGS yapılacak mı? 2018'de LYS olacak mı? soruları hazırlananlar tarafından soruluyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması ile birlikte pek çok lise son sınıf öğrencisi ve mezun öğrenci, üniversitelere giriş için yapılan ve eleme amaçlı olan YGS ve LYS'nin akıbetini merak ediyor. 2018'de YGS yapılacak mı? ve 2018'de LYS yapılacak mı? soruları son günlerde çok popüler.

YGS Sınavı, LYS öncesi öğrencilerin geçmesi gereken baraj sınavıdır. Bu sınav sonucunda ayrıca 2 yıllık Üniversitelere girişte kullanılan puanlar da verilmektedir. Öğrenciler bu sınavda en az 160 puan çıkararak barajı geçmeye uğraşırlar. Bu sınav LYS puanı ile birleştirilmektedir. 

LYS Sınavı ise YGS'den yeterli puan almış ve üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerini hedefleyen lise mezunu veya lise son sınıf öğrencilerini ilgilendirmektedir. Bu sınav sonucunda alınan puanlar, ygs puanı ile birleştirilip eleme yapılır.

Bilindiği üzere MEB'in aldığı bir karar ile TEOG Sınavları 2017-2018 için yapılmayacak. Aynı tartışmalar YGS ve LYS için de geçerli oldu. Peki YGS kalkacak mı? LYS Kalkıyor mu? Bu yıl YGS ve LYS yapılacak mı?

2018'de LYS ve YGS olacak mı?

Bu yıl sezonun başlaması ile birlikte öğrenciler YGS ve LYS için hazırlıklara başladı. Fakat TEOG ile ilgili olanlar, YGS ve LYS'nin durumunu sorgulattı. YÖK ise beklenen açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacak. Fakat şimdilik düşünülen bazı sistemlerin olacağı biliniyor.

2018'de LYS ve YGS yapılacak mı? sorusu henüz yanıtsız. Bu konu ile ilgili YÖK ve ÖSYM'nin çalışmaları olduğu biliniyor. Yani bu konu önümüzdeki günlerde netleşecek. Fakat LYS ve YGS'nin yerine gelecek sistem ile ilgili konuşulanlar şu şekilde;

-Tek bir sınav yapılacak
-18 Puan türü 4'e düşecek
-Sayısal,sözel ve eşit ağırlık bölümleri olacak
-Türkçe ve Matematik merkez dersler olacak
-Sorular MEB'in müfredatına göre belirlenecek

Tüm yeni sınav sisteminin netleşmesi ve oturtulması Aralık 2017'ye kadar sürecek. Konu önümüzdeki günlerde detaylanacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.